Redactia.ro
Home » Știri » De ce să nu mai cumperi lumânări parfumate. Ce se întâmplă dacă aprinzi una în casă, de fapt

De ce să nu mai cumperi lumânări parfumate. Ce se întâmplă dacă aprinzi una în casă, de fapt

De ce să nu mai cumperi lumânări parfumate. Ce se întâmplă dacă aprinzi una în casă, de fapt

Iată de ce să nu mai cumperi lumânări parfumate. Ce se întâmplă dacă aprinzi una în casă, de fapt, și ce pericole există.

De ce să nu mai cumperi lumânări parfumate. Ce se întâmplă dacă aprinzi una în casă, de fapt

Cel mai probabil, foarte mulți dintre români au acasă lumânări parfumate. Pe unele le-au cumpărat, pe altele le-au primit cadou, cert este că ele există în locuințe la un moment dat și de multe ori suntem tentați și să le aprindem, nu să le ținem doar ca decor.

Ele sunt parfumate și emană tot felul de mirosuri plăcute și îmbietoare, de portocale, scorțișoară, ciocolată și așa mai departe, și reprezintă un accesoriu romantic în baie. Totuși, aceste obiecte ascund și anumite pericole, pe care poate nu le știm sau nu le conștientizăm îndeajuns de mult.

Potrivit medicului Svetlana Stevanovic, profesor la Universitatea Deakin din Melbourne (Australia), lumânările conțin numeroase chimicale toxice. Aceasta a explicat cum, atunci când ceara se topește, sunt eliberați nu doar compuși organici volatili, ci și mici particule ce rămân în aer.

„Atunci când ardem lumânări, în timpul procesului de combustie, numeroase particule sunt eliberate și multe dintre ele ajung direct în plămânii noștri. Studiile au arătat că acest lucru duce la apariția unor probleme de sănătate serioase”.

„Atunci când ardem ceva în aer, acesta se schimbă, deci nu va mai fi la fel ca la început. Va deveni astfel mult mai toxic. Faptul că este menționat că o lumânare conține ingrediente naturale asta nu înseamnă că dacă inhalăm ne face bine. Cheia este să facem totul cu moderație”, a spus specialistul, potrivit mirror.co.uk.

Dacă exagerăm și aprindem mereu lumânări parfumate în casă, potrivit acesteia, o să ne trezim că avem dureri de cap, astmul se poate agrava sau putem avea diferite reacții alergice.

„Au existat mai multe studii clinice recente care au arătat faptul că arderea frecventă a lumânărilor poate cauza probleme serioase de sănătate. Când ne gândim la poluare luăm în calcul doar ceea ce se petrece afară, în exterior. Totuși, nu luăm în calcul și lumânările parfumate, odorizantele de cameră sau alte astfel de obiecte. Lumânările sunt făcute din parafină ieftină, conțin arome artificiale și coloranți și atunci când le ardem se elimină monoxid de carbon, dioxid de carbon și alte componente volatile. Dacă ai obiceiul de-a arde din când în când câte o lumânare parfumată într-o cameră bine aerisită, atunci nu sunt motive de îngrijorare. Dacă totuși faci asta des și încăperea nu este foarte bine aerisită, atunci poate că ar trebui să renunți la lumânările parfumate”.

„Problema la aceste obiecte este faptul că sunt fabricate fără un control prea strict și faptul că producătorii nu menționează 90% dintre ingredientele folosite. Doar le cumpărăm, le ardem și le mirosim, fără să ne întrebăm ce conțin sau ce inhalăm”, a explicat și Dan Gubler, doctor în chimie organică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: