Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce să nu-ți mai pui niciodată picioarele pe bordul sau pe geamul mașinii? Riscurile la care nu te-ai fi gândit niciodată 

De ce să nu-ți mai pui niciodată picioarele pe bordul sau pe geamul mașinii? Riscurile la care nu te-ai fi gândit niciodată 

De ce să nu-ți mai pui niciodată picioarele pe bordul sau pe geamul mașinii? Riscurile la care nu te-ai fi gândit niciodată 

Îți pui vreodată picioarele pe bordul sau pe geamul mașinii? Poate că această poziție ți se pare relaxantă, mai ales în timpul călătoriilor lungi. Totuși, această practică aparent inofensivă ascunde pericole majore în caz de accident. Este esențial să înțelegem riscurile asociate și să evităm astfel de obiceiuri periculoase pentru a ne proteja viața și sănătatea.

Picioarele pe bordul mașinii, un pericol major în caz de accident

Stând cu picioarele pe bordul mașinii, riști să blochezi funcționarea corectă a airbagului din partea copilotului. În caz de frânare bruscă sau accident, airbagul se deschide cu o forță enormă, care împinge picioarele spre pieptul pasagerului. Acest lucru poate duce la fracturi de șold, leziuni ale coloanei vertebrale și, în cazuri grave, poate fi fatal.

Airbagurile sunt proiectate să absoarbă impactul și să reducă riscul rănirilor la cap și piept. Cu picioarele pe bord, airbagul nu mai poate funcționa eficient, compromițând astfel siguranța pasagerului. În loc să protejeze, airbagul poate deveni o sursă de pericol suplimentar.

Pericolul de a sta cu picioarele pe geamul mașinii

Pe lângă bord, unele persoane preferă să își scoată picioarele pe geamul mașinii, mai ales în zilele toride de vară. Această practică este la fel de periculoasă. În cazul unei frânări bruște sau a unui impact, picioarele expuse pot suferi răni grave, inclusiv fracturi severe și tăieturi de la parbrizul spart.

Pentru a sta cu picioarele pe geam, pasagerii renunță adesea la centura de siguranță. Centura de siguranță este esențială pentru protecția pasagerilor, reducând riscul de rănire gravă în caz de accident. Renunțarea la centură pentru a adopta o poziție confortabilă poate avea consecințe devastatoare, sporind semnificativ riscul de rănire.

Deși poate părea relaxant să stai cu picioarele pe bordul sau pe geamul mașinii, riscurile asociate sunt mult prea mari. Siguranța rutieră ar trebui să fie întotdeauna prioritatea numărul unu. Respectarea regulilor de siguranță, inclusiv purtarea centurii și adoptarea unei poziții corecte în mașină, este esențială pentru a evita rănirile grave în caz de accident. Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a vă relaxa într-un mod periculos și asigurați-vă că toți pasagerii din mașină sunt în siguranță, potrivit Click!.

Cum să-ți menții parbrizul curat cu o soluție făcută chiar la tine acasă

Menținerea parbrizului curat este esențială pentru siguranța și confortul tău la volan. Un parbriz murdar poate reduce vizibilitatea, crescând riscul de accidente. În loc să folosești produse comerciale, care pot fi costisitoare și conțin chimicale dăunătoare mediului, poți opta pentru o soluție eficientă și ecologică făcută chiar la tine acasă. Iată cum să-ți pregătești propria soluție de curățare a parbrizului, folosind ingrediente simple și accesibile.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara soluția de curățare a parbrizului, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 litru de apă distilată
 • 1 cană de oțet alb
 • 1 lingură de săpun lichid de vase (preferabil unul fără coloranți sau parfumuri puternice)
 • 1 sticlă cu pulverizator

Instrucțiuni pentru preparare

 1. Amestecă ingredientele: Într-un recipient curat, amestecă apa distilată și oțetul alb. Apa distilată este preferată deoarece nu lasă reziduuri minerale pe parbriz.
 2. Adaugă săpunul: Adaugă lingura de săpun lichid de vase în amestecul de apă și oțet. Săpunul va ajuta la îndepărtarea grăsimilor și a murdăriei acumulate pe parbriz.
 3. Transferă soluția: Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine sticla înainte de fiecare utilizare pentru a te asigura că ingredientele sunt bine amestecate.

Cum să folosești soluția

 1. Pulverizează soluția: Pulverizează generos soluția pe parbriz. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață pentru o curățare eficientă.
 2. Șterge parbrizul: Folosește o lavetă din microfibră sau o hârtie absorbantă pentru a șterge soluția de pe parbriz. Laveta din microfibră este recomandată deoarece nu lasă scame și absoarbe eficient murdăria și lichidul.
 3. Repetă procesul: Dacă parbrizul este foarte murdar, poate fi necesar să repeți procesul de curățare pentru a îndepărta toate reziduurile.

Beneficiile soluției

 • Eficiență: Soluția pe bază de oțet și săpun lichid este foarte eficientă în îndepărtarea murdăriei, a grăsimilor și a insectelor de pe parbriz.
 • Ecologică: Această soluție este prietenoasă cu mediul, deoarece nu conține chimicale nocive.
 • Economică: Ingredientele sunt ieftine și ușor de găsit, ceea ce face ca această soluție să fie mult mai accesibilă decât produsele comerciale.

Sfaturi suplimentare pentru un parbriz impecabil

 • Curăță regulat: Pentru a menține parbrizul curat și a preveni acumularea murdăriei, curăță-l regulat, cel puțin o dată pe săptămână.
 • Înlocuiește ștergătoarele: Asigură-te că ștergătoarele de parbriz sunt în stare bună. Lamele uzate pot zgâria parbrizul și pot reduce eficiența curățării.
 • Evita soluțiile abrazive: Nu folosi produse de curățare abrazive sau peri dure, deoarece acestea pot zgâria și deteriora parbrizul.

Prin adoptarea acestor măsuri simple și utilizarea unei soluții de curățare făcute acasă, poți asigura o vizibilitate optimă și o călătorie sigură de fiecare dată când te afli la volan.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: