Redactia.ro
Home » Știri » De ce să pui cojile mandarinelor în frigider. Trucul pe care oricine trebuie să-l știe

De ce să pui cojile mandarinelor în frigider. Trucul pe care oricine trebuie să-l știe

mandarine

Renunță la obiceiul de a arunca cojile parfumate de mandarină la gunoi! Simplifică-ți sarcinile casnice cu ajutorul acestui fruct, un citric care va face multe locuri strălucitoare, parfumate și dezinfectate. Descoperă modalitățile prin care poți utiliza acest fruct pentru treburile casnice și află de ce ar trebui să profiți chiar și de coaja lui!

De ce să pui cojile unei mandarine în frigider. Trucul pe care oricine trebuie să-l știe

Ai fi crezut vreodată că mandarinele pot fi un ingredient de ajutor în curățenia casei? Proprietățile lor pot ajuta la eliminarea murdăriei, a bacteriilor și a altor impurități. De aceea, sucul și coaja de mandarină sunt adesea folosite ca ingrediente principale în produsele de curățare disponibile în supermarketuri.

Iată cum poți să profiți uneori de beneficiile ingredientelor naturale pentru a face curățenie în locuința ta, evitând astfel să cheltuiești bani pe produse chimice, care pot fi și costisitoare! Cojile de mandarine au proprietăți odorizante și pot ajuta la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din frigider sau cuptor. Astfel, poți simplu să pui câteva coji de mandarină în frigider sau în cuptor și să le lași acolo timp de o zi întreagă. Această metodă va ajuta la eliminarea mirosurilor nedorite și va împiedica reapariția lor în viitorul apropiat.

Zeama mandarinelor poate fi folosită ca degresant. Într-un castron, combină 2 căni de oțet alb și coaja a 5 mandarine. Lasă amestecul să stea timp de 3 zile, apoi poți utiliza lichidul rezultat pentru a spăla vasele, paharele și tigăile care au acumulat multă grăsime greu de îndepărtat.

Cum poți folosi mandarinele atunci când faci curățenie

Odorizant natural: Cojile de mandarină pot fi folosite ca odorizante naturale. Poți pune câteva coji într-un bol sau într-un săculeț de pânză și să le amplasezi în locuri precum dulapuri, sertare sau în mașina de spălat vase pentru a le oferi un miros plăcut.

Dezinfectant: Datorită uleiurilor esențiale pe care le conține, mandarina are proprietăți dezinfectante. Poți să adaugi câteva picături de ulei esențial de mandarină în soluții de curățat sau în apă de clătit pentru a obține suprafețe curate și proaspete.

Îndepărtarea petelor: Sucul de mandarină poate fi folosit pentru îndepărtarea petelor pe diferite suprafețe. Poți aplica sucul de mandarină direct pe pete, lăsându-l să acționeze câteva minute, apoi să clătești.

Curățarea mobilierului din lemn: Poți folosi cojile de mandarină pentru a curăța mobilierul din lemn. Freacă suprafața cu o coajă de mandarină, apoi șterge cu o cârpă curată pentru a lustrui și a elimina murdăria.

Înlăturarea mirosurilor neplăcute: Cojile de mandarină pot fi utilizate pentru a înlătura mirosurile neplăcute din frigidere, dulapuri sau alte zone ale casei. Pune câteva coji în locurile respective și lasă-le să acționeze pentru a absorbi mirosurile nedorite.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: