Redactia.ro
Home » Știri » De ce să pui o găleată cu apă și nisip în curte. Trucul îți e de mare ajutor pe timpul verii

De ce să pui o găleată cu apă și nisip în curte. Trucul îți e de mare ajutor pe timpul verii

De ce să pui o găleată cu apă și nisip în curte. Trucul îți e de mare ajutor pe timpul verii

Iată un truc extrem de util pe timpul verii. De ce să pui o găleată cu apă și nisip în curtea casei.

De ce să pui o găleată cu apă și nisip în curte. Trucul îți e de mare ajutor pe timpul verii

Pe parcursul sezonului cald, multe persoane dezvoltă strategii ingenioase pentru a gestiona provocările care vin odată cu acest anotimp. În cele ce urmează, vei descoperi de ce ar fi benefic să așezi un recipient cu apă și nisip în curtea locuinței tale. Acest truc simplu îți poate aduce un avantaj semnificativ, așa că ar fi bine să încerci să îl pui în aplicare.

Nu-ți trebuie decât o găleată cu apă și cu nisip pentru acest truc, al cărui scop este să țină la distanță țânțarii enervanți. Tot ce trebuie să faci este să pui găleata cu apă și nisip într-o zonă cu umbră din curte. Mai mult decât atât, deasupra nisipului poți să adaugi un strat de iarbă pentru a îmbunătăți amestecul din punct de vedere estetic, dar nu numai. Care ar fi explicația? Țânțarii sunt atrași de apa murdară, unde obișnuiesc să își depună ouăle. Nisipul, mai ales împreună cu stratul de iarbă din găleată creează reacții chimice ce produc o așa-zisă apă murdară, care atrage insectele. Amestecul prezintă o bacterie ce este inofensivă pentru oameni, însă letală pentru ouăle de țânțari, conform Playtech.

Cea mai potrivită plantă ca să ții la distanță țânțarii! Locul din casă unde să o așezi

Pentru a evita înțepăturile de țânțari, este recomandat să purtăm haine cu mâneci lungi și pantaloni lungi în timpul activităților în aer liber și să dormim în camere cu plase de protecție la ferestre. Este, de asemenea, util să evităm zonele cu apă stagnată, deoarece acestea pot fi locuri de reproducere pentru țânțari.

Totuși, mai există variante. Folosirea unor plante. Există câteva care sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a ține țânțarii la distanță. Aceste plante emit substanțe naturale care resping țânțarii și îi pot îndepărta din jurul zonei respective.

Iată câteva exemple:

  1. Mușețelul: Mușețelul este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și vindecătoare, dar și pentru mirosul său plăcut. Plantele de mușețel pot ajuta la îndepărtarea țânțarilor.
  2. Lavanda: Lavanda emană un miros minunat și plăcut pentru oameni, dar care ține la distanță țânțarii. Poți planta lavandă în grădină sau în ghivece, sau poți folosi uleiul esențial de lavandă pentru a crea o atmosferă în care țânțarii să nu se simtă atrași.
  3. Menta: Menta are un miros intens și răcoritor, care poate fi de neplăcut pentru țânțari. Plantează mentă în grădină sau în ghivece și poți evita astfel prezența neplăcută a țânțarilor.
  4. Citronela: Citronela este o plantă recunoscută pentru proprietățile. Emite un miros specific și puternic, care poate ține la distanță țânțarii. Poți planta citronela în grădină sau poți folosi lumânări sau ulei de citronelă pentru a crea o barieră împotriva țânțarilor.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: