Redactia.ro
Home » Știri » De ce se afla Elena Udrea în Bulgaria. Fosta politiciană a fost reținută de autorități

De ce se afla Elena Udrea în Bulgaria. Fosta politiciană a fost reținută de autorități

Ce se întâmplă cu Elena Udrea în spatele gratiilor

De ce se afla Elena Udrea în Bulgaria. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea a fost reținută, joi, în vama din Bulgaria. Fosta politiciană a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. De ce se afla, de fapt, Elena Udrea în Bulgaria?

De ce se afla Elena Udrea în Bulgaria. Fosta politiciană a fost reținută de autorități

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat sentința joi. Aceasta a plecat din țară înainte ca instanța să o condamne definitiv în dosarul Gala Bute. În urmă cu câteva ore, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria. „În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a anunțat Poliția Română.

Potrivit unor surse oficiale, Udrea a fost prinsă la Kulata, ea îndreptându-se cu mașina spre Grecia. La momentul prinderii, Elena Udrea se afla în mașină cu un bărbat. În prezent, aceasta se află în custodia Poliției din Kulata. Conform procedurilor, pentru a fi adusă în țară trebuie să declanșeze procedura de extrădare, care poate fi una de durată. Jurnalista Oana Zamfir a declarat că Elena Udrea se afla în apropiere de granița Grecia, aceasta având, cel mai probabil, ca destinație finală Dubai.

„În primul rând, un răspuns din partea specialiștilor în Drept de ce a plecat în ultima clipă, pentru că această fugă a ei pare în pripă, pare nepremeditată. Spun „pare” pentru că veți vedea că este atent pregătită. Avocații spun că dacă Elena Udrea pleca de ieri-alaltăieri sau rămânea unde se afla săptămâna trecută risca verdictul de astăzi, îl agrava.Avocații i-au dat speranțe că astăzi verdictul de la Înalta Curte va fi favorabil ei. Înainte cu puțin timp să se dea pronunțarea a știut care va fi și a fugit”, a spus Oana Zamfir, la Sinteza Zilei.

Elena Udrea, prinsă în Bulgaria

Elena Udrea a fost depistată de polițiștii din zona Kulata, la frontiera cu Grecia. La două ore și 20 de minute după ce a fost emis mandatul, Udresa a fost reținută de oamenii legii. Aceasta așteaptă documentele din România pentru a fi adusă în țară. Potrivit Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au făcut verificări stabilindu-se că Elena Udrea a părăsit România în cursul acestei dimineți.

Joi, instanța supremă a respins contestația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie din noiembrie 208 a Curții Constituționale privind constituirea nelegală a completurilor de judecată.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: