Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Fosta politiciană a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Fosta politiciană a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria.

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Fostul ministrul al Turismului a fost condamnată, joi, 7 aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare. Elena Udrea a părăsit țara azi dimineață, înainte de a primi sentința. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că aceasta a fost prinsă în Bulgaria.

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Fosta politiciană a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, de ÎCCJ. Sentința este definitivă și irevocabilă. Fostul ministrul al Turismului a părăsit România joi dimineață, fiind dată în urmărire internațională. În urmă cu puțin timp, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a transmis MAI.

Pe 5 martie, Elena Udrea declara că nu va fugi din țară, fiind indignată după ce a aflat sentința instanței. ”Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Tatăl acelei fetițe ucise de șoferița beată a blestemat judecătoarea care a eliberat-o. Sunt emoțiile unor oameni, ale unor oameni care au în grijă și un copil, nu este ușor deloc.”

În 2018, Elena Udrea a fugit din țară pentru a nu fi dusă în închisoare, dar judecătorii de la doua instanțe au refuzat să-i interzisă plecarea din țară. Poliția Română a anunțat joi, că Elena Udrea a părăsit România înainte de pronunțarea sentineței definitive prin care a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. Poliția arată în comunicat că împotriva fostei politicine nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Elena Udrea apare pe site-ul Poliției Române la secțiunea persoane urmărire. ”Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu”, se arată pe site-ul Poliției.

De ce a fost condamnată Elena Udrea

În 2018, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare pentru luarea de mită în dosarul Gala Bute. Magistrații au menținut atunci sentințele pronunțare de instanță de fond și în cazul celorlalți inculpați. Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an și șase luni cu suspendare, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului Gheorghe Nastasia a primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme,a primit doi ani și șase luni cu suspendare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: