Redactia.ro
Home » Știri » De ce și-a retras Cristina Bălan copiii cu sindrom Down de la școală. Ce s-a întâmplat cu ei

De ce și-a retras Cristina Bălan copiii cu sindrom Down de la școală. Ce s-a întâmplat cu ei

Cristina Balan si-a retras gemenii cu sindrom Down de la scoala

Cristina Bălan şi Gabriel Bălan, soțul ei, au hotărât să îi retragă pe gemenii lor de la şcoală. Copiii au 9 ani și suferă de sindromul Down.

De ce și-a retras Cristina Bălan copiii cu sindrom Down de la școală. Ce s-a întâmplat cu ei

Cristina Bălan își iubește nespus gemenii și ar face orice ca să le fie bine. În imaginile pe care ea le publică pe Instagram, de exemplu, se observă afecțiunea și dragostea nesfârșite. Ea a scris pe Instagram următorul text pentru ei.

„Pentru mine, fiecare zi este despre voi. Nu mi-am imaginat, vreodată, o asemenea călătorie. Când visam la zâmbetele voastre, când îmi închipuiam cum va fi să fiu mamă, în niciun scenariu nu am putut vedea cam cât de speciali veți fi. Și nici că aș putea să renunț la voi, dacă doresc. Dar n-am făcut-o”.

Gemenii suferă de sindromul Down. Tocmai afecțiunea lor ar fi fost motivul pentru care Cristina Bălan și soțul ei au decis să facă acea schimbare, să îi retragă de la școala la care erau.

„I-am retras de la școală pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați. Încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat, dar există.

Ei nu sunt violenți, dar dacă văd violență, pot să o preia. Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei.

Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament”, a declarat Cristina Bălan pentru Fanatik.

După ce copiii au fost retrași de la școală, Cristina Bălan şi soţul se ocupă de ei. Acasă. Ei fac și terapie, totodată, chiar și în weekend-uri.

„Într-adevăr, se vede diferența. E adevărat, facem noi lecții, am luat manualele, reînvățăm și noi. Facem matematică, facem dezvoltare personală…”, a spus cântăreața.

„Nu vrem să îi ducem într-un mediu care nu îi integrează și care a devenit toxic pentru ei. Ei veneau foarte nervoși de la școală, veneau și făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră până la mediul acesta și atunci am vorbit cu psihologul copiilor, cu alte persoane avizate, am cerut păreri în dreapta și-n stânga, și am decis să îi ținem acasă”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: