De ce sunt portocalele bune pentru diabetici? Iată cum ar trebui să consumați acest fruct!
De ce sunt portocalele bune pentru diabetici?
Fructul are un indice glicemic (IG) scăzut și este bogat în fibre alimentare. Acest lucru asigură că eliberarea zahărului în sânge din portocală este lentă și constantă, evitând șocurile bruște, spune specialistul nutriționist Diksha Dayal.
Dacă aveți diabet, vă puteți întreba dacă portocalele pot fi consumate în siguranță. Asta pentru că persoanele cu diabet trebuie să urmărească cu atenție nivelul de zahăr din sânge, care este afectat de dieta lor. De fapt, dieta, exercițiile fizice și medicamentele sunt cele mai bune modalități de a vă menține sub control nivelul de zahăr din sânge
Există o concepție greșită comună conform căreia fructele, inclusiv portocalele, sunt rele pentru persoanele cu diabet și nu ar trebui consumate
În realitate, portocalele pot fi o parte sănătoasă a unei diete prietenoase cu diabetul, deși este posibil să trebuiască să vă limitați consumul.
Beneficii pentru persoanele cu diabet
Portocalele sunt pline de nutriție bună datorită fibrelor, vitaminelor, mineralelor și antioxidanților. Atunci când sunt consumate cu moderație, acest fruct citric este perfect sănătos pentru persoanele cu diabet.
Indicele glicemic (IG) măsoară cât de repede afectează alimentele glicemia după o masă. Consumul de alimente care au un IG scăzut poate îmbunătăți gestionarea glicemiei.
Alimentele cu IG ridicat, care pot provoca o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, iar la această categorie sunt incluse fructele uscate, cerealele pentru micul dejun și pâinea.
Deoarece portocalele au un IG scăzut, acestea declanșează o creștere lentă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce le face mai favorabile pentru persoanele cu diabet.