Redactia.ro
Home » Știri » De la campion la box, la preot cu 7 copii. Povestea de viață emoționantă a preotului Constantin Trăistaru din satul Cezieni de Olt

De la campion la box, la preot cu 7 copii. Povestea de viață emoționantă a preotului Constantin Trăistaru din satul Cezieni de Olt

GALERIE FOTO (2)

Copilul sărac din satul Cezieni de Olt ajunge pe culmile înalte ale succesului în boxul mondial. Însă a renunțat la glorie pentru credința în Dumnezeu. Este povestea emoționantă a lui Constantin Trăistaru, cel care a acum este preot în satul natal, în care își crește și cei 7 copii.

Viața l-a dus pe Constantin Trăistaru pe un drum plin de surprize. Fabuloasa poveste a fostului campion de box ajuns preot cu 7 copii în satul natal Cezieni de Olt e puțin cunoscută.
Mulți se vor minuna de cum a ajuns fostul medaliat la Campionatul Mondial de box pentru tineret să slujească ca preot chiar în satul în care a văzut pentru prima oară lumina zilei, atunci când a ajuns pe Pământ.

Constantin Trăistaru, pe podiumul Campionatului Mondial de box pentru tineret

Am putea spune că orice sportive care ajunge pe podiumul mondial nu va mai vrea niciodată să renunțe la succes și celebritate. Însă Constantin Trăistaru a demonstrate contrariul. S-a format ca boxer, dar și-a oprit ascensiunea chiar când se afla în topul celor mai buni tineri pugiliști, unde a excelat. Constantin Trăistaru a fost o mare speranță a boxului românesc. A plecat din Olt și a ajuns departe, la Campionatul Mondial de tineret de la Houston – Statele Unite ale Americii.

Acolo a urcat pe podiumul mondia, unde a câștigat Medalia de bronz din SUA. Performanța l-a dus în fața celui mai puternic om al lumii al acelor vremuri, nimeni altul decât Bill Clinton. Președintele SUA l-a felicitat și i-a strâns mâna copilului din Cezieni de Olt.

După performanța de pe podiumul de la Houston, Constantin Trăistaru a ajuns să boxeze pentru un club din Ungaria timp de un an jumate. Ungaria a vrut să îl naturalizeze, însă Trăistaru a luat decizia să se întoarcă acasă. Așa se face că a continuat să boxeze la Steaua București.

Constantin Trăistaru, preot cu 7 copii

Însă întâmplarea a făcut ca acel club să se desființeze, iar fostul boxer a intrat la Facultatea de Teologie din Craiova. Chiar dacă a fost destul de dificil, însurat și deja cu un copil, Constantin Trăistaru a reușit să își termine studiile.

Acum, părintele Constantin Trăistaru slujește ca preot la biserica din Cezieni de Olt, satul său natal. Alături de soție și de cei 7 copii ai săi, fostul boxer încearcă din răsputeri să ajute comunitatea în care s-a născut și a crescut.

”Dacă pe primul (n.r copil) îl înveleam în cârpe, munceam cu ziua și o duceam foarte greu, la al doilea eram deja student la Teologie în Craiova, la al treilea copil eram profesor suplinitor în câteva sate, la al patrulea am absolvit facultatea și predam religia că profesor titular, la al cincilea copil am fost hirotonit preot, iar la al șaselea mi s-a dat a doua parohie și preoteasa mea a reușit să se angajeze”, a povestit Constantin Trăistaru.

Constantin Trăistaru, recunoscător soției sale

Constantin Trăistaru se declară un om împlinit alături de soția sa, cea care i-a fost alături la bine și la greu, femeia fața de care este profund recunoscător.
“Preoteasa mea, pentru mine, este soție și mamă eroină și mereu mi-a fost alături. Recunosc că greul cel mai mare ea l-a purtat, pentru că s-a ocupat cel mai mult de copiii noștri. Ea l-a purtat pe fiecare în pântece, ea a pierdut nopți întregi când micuții erau bolnăviori, și pentru astea și multe altele îi voi rămâne veșnic recunoscător”, a mai mărturisit preotul Constantin Trăistaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: