Redactia.ro
Home » Știri » Decizia luată de Ion Iliescu în cazul alegerilor locale 2020. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte

Decizia luată de Ion Iliescu în cazul alegerilor locale 2020. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte

Ion Iliescu alegeri locale 2020

Ion Iliescu n-a lipsit de la nicio votare de mai bine de 40 de ani, așa că lipsa lui a fost notabilă astăzi, în cazul alegerilor locale. Fostul președinte al României era așteptat să voteze la Liceul Jean Monet din Capitală, așa cum a făcut-o dintotdeauna, însă anul acesta nu a fost posibilă deplasarea lui. Ce decizie a luat fostul șef de stat?

Decizia luată de Ion Iliescu la alegerile locale 2020

Dat fiind faptul că ne confruntăm cu pandemia de coronvirus, iar starea de sănătate a fostului președinte este precară, Ion Iliescu a decis să nu se prezinte astăzi la urnele de vot. A solicitat, în schimb, o urnă de vot mobilă, pentru a-și putea exercita dreptul la vot din intimitatea casei sale. Așadar, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi, Ion Iliescu va putea vota în cadrul alegerilor locale 2020.

Ion Iliescu s-a restras din viața publică

Pe fondul unor probleme de sănătate cu care s-a tot confruntat, dar și a vârstei înaintate, Ion Iliescu s-a ferit să mai aibă apariții publice. Cel mai recent mesaj al său datează de pe 11 august, când a vrut să marcheze trecerea în neființă a fostului președinte al Senatului, Oliviu Gherman, bun prieten și fost coleg.

„Am aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și al FDSN, om politic de înaltă ținută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieșite din comunismul ceaușist. (…) Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman. Ion Iliescu, fost președinte al României”, a scris Ion Iliescu atunci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: