Redactia.ro
Home » Știri » Decizie crucială în cazul Alinei Bica! Fosta șefă DIICOT ar putea scăpa de condamnare

Decizie crucială în cazul Alinei Bica! Fosta șefă DIICOT ar putea scăpa de condamnare

alina bica

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au luat o decizie care poate fi crucială pentru fosta șefă DIICOT, Alina Bica. Mai exact, magistrații au admis, în principiu, recursul în casație formulat de aceasta împotriva condamnării la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului.

Decizia a fost luată luni, 21 septembrie 2020, de un Complet de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție care a admis, în principiu, cererea de recurs în casație formulată de Alina Bica împotriva deciziei penale nr. 284 din 27 noiembrie 2019, pronunțată în dosarul 3067/1/2018, prin care a fost menținută sentința de la fond prin care un complet de 3 judecători ICCJ o condamnase pe fosta șefa DIICOT la 4 ani închisoare cu executare.

Practic a fost solicitată desființarea deciziei ÎCCJ prin care un Complet de 5 judecători, cu ignorarea hotărârii CCR pe lipsa completelor specializate, a dispus condamnarea Alinei Bica, deși avea obligația de a retrimite cauza la rejudecare, transmite Adevarul.

Prim pas pentru desființarea condamnării de 4 ani

În minuta ICCJ pronunțată luni, 21 septembrie 2020, în dosarul 2180/1/2020, se arată:

„În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedura penală, admite în principiu cererea de recurs în casație formulată de inculpata Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din dată de 27 noiembrie 2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casație, la Completul de 5 Judecători – Penal P1 – 2020.

Fixează termen de judecată, în ședința publică, la dată de 2 noiembrie 2020, pentru când se citează recurentă inculpata Bica Alina Mihaela. Se va incunostiinta apărătorul ales al recurentei inculpate Bica Alina Mihaela cu privire la termenul acordat. Se va emite adresa la Baroul București în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru recurentă inculpata. Definitivă. Pronunțată în ședința publică, azi, 21 septembrie 2020”.

Alina Bica a fost prinsă în Italia

Alina Bica a fost condamnată definitiv de ÎCCJ la 4 ani de închisoare cu executare, pe 27 noiembrie 2019, fiind acuzată de DNA că l-a favorizat pe afaceristul Ovidiu Tender.

Conform datelor din richizitoriu, în 2013, Ovidiu Tender i-a cerut ajutorul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Fosta şefă DIICOT le-a cerut subordonaţilor ei să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare.

Alina Bica a fost prinsă în Italia şi acum ar fi în arest la domiciliu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: