Redactia.ro
Home » Știri » Decizie de ultim moment în Israel! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor

Decizie de ultim moment în Israel! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor

Decizie de ultim moment în Israel! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor

Decizie de ultim moment în Israel! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor. Iată detaliile!

S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor

În contextul amenințărilor organizației Hamas, Israel a decis să ia măsuri hotărâte și să permită înarmarea civililor pentru a face față acestei opresiuni. Ministerul Securității Naționale a anunțat public că se angajează într-un program de achiziționare a zeci de mii de arme destinate populației, în condițiile în care situația din regiune a devenit tot mai alarmantă.

Cu toate că Hamas a exprimat disponibilitatea pentru negocieri de pace, atacurile violente care provoacă pierderi de vieți omenești și răni continuă să aibă loc. Ministrul Securității Naționale de extremă dreapta, Itamar Ben Gvir, a dezvăluit că ministerul său a demarat achiziționarea a 10.000 de arme, cu scopul de a întări „echipele de securitate civile” din întregul teritoriu al Israelului, inclusiv teritoriile ocupate din Vestul Băncii.

Conform rapoartelor emise de Ministerul Securității Naționale, dintre cele 10.000 de arme planificate, 4.000 au fost deja procurate și urmează să fie distribuite în orașele israeliene aflate în proximitatea frontierelor, dar și în așezările israeliene din teritoriile ocupate din Vestul Băncii și în orașele cu populație mixtă palestino-evreiască din interiorul Israelului, precum Haifa, conform informațiilor publicate de Times of Israel.

Itamar Ben Gvir, cunoscut ca fiind un colonist evreu de extremă dreapta, a fost anterior condamnat pentru susținerea terorismului și incitare împotriva palestinienilor. În prezent, el se implică activ în eforturile de a îndepărta trupele Hamas, care aduc numai groază în această regiune.

„Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele. Am dat instrucțiuni pentru a echipa masiv echipa de securitate civilă”, a declarat Ben Gvir, citat în raport.

Statele Unite au început deja să furnizeze Israelului muniție și echipament militar

Într-o declarație făcută luni seara în Parlamentul israelian (Knesset), premierul Benjamin Netanyahu a subliniat lupta Israelului pentru supraviețuire în fața organizației Hamas, comparând-o cu gruparea jihadistă Statul Islamic, cunoscută și sub acronimul arab Daesh sau ISIS.

În timp ce violențele continuau, Statele Unite au început deja să furnizeze Israelului muniție și echipament militar esențial, conform anunțului făcut de Casa Albă luni. Pentagonul a anunțat și el că revizuiește stocurile de echipamente militare pentru a determina ce poate fi trimis rapid pentru a sprijini aliatul său în confruntarea cu Hamas.

John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a confirmat luni seara că primul lot de ajutor militar, în urma atacurilor violente ale militanților Hamas, se află în drum spre Israel. Această livrare a avut loc în timp ce președintele Joe Biden se pregătea să facă declarații oficiale privind aceste atacuri de la Casa Albă, marți după-amiază. Președintele a confirmat, de asemenea, că cel puțin 11 cetățeni americani au fost uciși în violențele din weekend.

„Ne aşteptăm pe deplin că vor exista cereri suplimentare de asistenţă de securitate pentru Israel, deoarece continuă să cheltuiască muniţii în această luptă. Vom rămâne în pas cu ei, asigurându-ne că le satisfacem nevoile cât mai bine şi cât mai repede posibil”, a declarat Kirby.

 

Sursa foto: România TV

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: