Redactia.ro
Home » Știri » Decizie de ultimă oră! Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc se închid

Decizie de ultimă oră! Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc se închid

Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc se închid în mai multe comune din Iași, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul COVID-19  în Județ. Măsura a fost anunțată luni de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va intra în vigoare începând cu 5 octombrie. Măsuri ar putea fi luate în continuare și în municipiul de reședință de județ, dacă numărul cazurilor de infectare continuă să crească. Suspendarea activității cu publicul din baruri și cafenele a fost dispusă pentru comunele și localitățile Bârnova, Heleșteni, Holboca și Horlești.

 

Măsura vine în contextul creșterii cazurilor de COVID-19

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat în ședința de luni creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din județ, motiv pentru care s-a dispus luarea acestor măsuri. Vor fi menținute măsurile și în cazul comunei Ciurea din Județ. Mai mult, este interzisă organizarea de evenimente culturale, de concerte și spectacole în localitățile menționate.

Pe de altă parte, responsabilii au stabilit reluarea activității  în comunele Rediu și Tomești, unde rata cumulată a cazurilor pozitve de coronavirus a ajuns sub 1,5/1000 de locuitori.

Măsurile luate în acest caz vin pe fondul creșterii ascendente din ultima perioadă a cazurilor de coronavirus în Iași. Astfel, s-a atins rata de incidență de 1,5 la mia de locuitori, potrivit Mediafax, citat de gândul.ro.   

Autoritățile anunță că măsurile vor fi extinse și în restul localităților din județ începând cu data de 5 octombrie, dacă  va fi depășit acest prag.

„Atragem atenţia că dacă va fi depăşit acest prag, începând cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea unor măsuri şi în ceea ce priveşte această localitate, respectiv: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale”, anunță Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi într-un comunicat de presă.

 

Două unități de învățământ din Iași se află în scenariul roșu

 

Direcția de Sănătate Publică (DSU) Iași a anunțat că nouă elevi din două centre de învățământ sunt depistați cu noul coronavirus, motiv pentru care s-a dispus trecerea acestora în scenariul roșu. Potrivit gândul.ro, unul dintre elevi  învaţă în clasa pregătitoare din Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” din oraşul Podu Iloaiei, iar ceilalţi opt sunt elevi la Colegiul Pedagogic din Iaşi.

Conform raportării de luni a Grupului de Comunicare Strategică, în Iași au fost confirmate 4.911 cazuri de coronavirus, 172 de cazuri doar în ultimele 24 de ore. Județul Iași este plasat printre primele județe în topul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus, după București, Suceava, Prahova și Argeș.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: