Redactia.ro
Home » Știri » Decizie definitivă! Piedone, achitat de Înalta Curte de Casație în dosarul Colectiv

Decizie definitivă! Piedone, achitat de Înalta Curte de Casație în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, scrisoare deschisă din închisoare

Decizie definitivă! Piedone, achitat de Înalta Curte de Casație în dosarul Colectiv. Iată detaliile!

Piedone, achitat de Înalta Curte de Casație, în dosarul Colectiv

Astăzi, judecătorii de la Curtea Supremă au emis o hotărâre prin care Cristian Popescu Piedone este achitat și eliberat din închisoare în cadrul Dosarului Colectiv. În mai 2022, fostul primar al sectorului 4 a fost condamnat la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună.

Aceeași instanță a respins celelalte recursuri în casație depuse în dosarul Colectiv, stabilind că Alin Anastasescu, unul dintre patronii Colectiv, pirotehnistul Cristian Niță, precum și pompierii George Petrică Matei și Antonia Radu. Aceștia vor rămâne în continuare în închisoare.

În plus față de achitarea lui Cristian Popescu Piedone, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că fostul primar al sectorului 4 și al sectorului 5 nu va mai fi obligat să plătească cheltuielile judiciare către stat și va putea să candideze, din nou, la Primărie.

Decizia ÎCCJ este definitivă

„Dispune punerea de îndată în libertate a acestuia”Iată minuta ICCJ:

I. Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpații Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016. Obligă recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

II. Admite recursul în casaţie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone împotriva aceleiaşi decizii. Casează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016 şi, în rejudecare: În temeiul art. 448 alin. 1 pct. 2 lit. a şi alin. 3 Cod procedură penală, cu referire la art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizaţia SC Colectiv Club SRL). Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat. Anulează formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare ocazionate de recursul în casaţie declarat de acest inculpat rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii inculpaţi şi intimaţii inculpaţi, în sumă de câte 680 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 iunie 2023.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a rămas în așteptare în legătură cu pronunțarea sa începând cu data de 22 martie. Luna trecută, instanța a decis să amâne luarea unei decizii până miercuri, 17 mai.

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: