Redactia.ro
Home » Sport » Decizie în dosarul morții fotbalistului Patrick Ekeng. Medicul de pe ambulanţă, condamnat la închisoare

Decizie în dosarul morții fotbalistului Patrick Ekeng. Medicul de pe ambulanţă, condamnat la închisoare

Patrick Ekeng

Azi s-a dat prima condamnare în cazul morții fotbalistului camerunez Patrick Ekeng. Medicul de pe ambulanță, Mihaiela Duță, care trebuia să-l resusciteze pe jucătorul de fotbal a primit un an și jumătate de închisoare cu suspendare. Aceasta va face, de asemenea, și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Mai mult, Judecătoria Sectorului 2 a decis că familia lui Patrick Ekeng va primi despăgubiri în valoare de 200.000 de euro de la serviciul de ambulanță prezent pe teren în acea seară. „Soluția ne mulțumește, considerăm că s-a făcut dreptate. Și cuantumul despăgubirilor este mulțumitor, însă vom discuta și cu clienții noștri.

Soluția abia ce a apărut, nu am apucat să discutăm detaliile cu ei, va fi o discuție mai amplă. Despăgubirile vor fi plătite în solidar, adică de inculpată și partea responsabilă civilmente, adică PULS. Nu am stabilit încă dacă vom face apel, vom vedea și ce vor face celelalte părți din dosar”, a declarat Andreea Mincu, avocat al familiei Ekeng, pentru GSP.ro.

Procurorii au explicat în rechizitoriu că Mihaiela Duță, în calitate de medic specialist medicină de urgență, delegată să asigure asistență medicală de urgență la meciul de fotbal din 6 mai 2016 de pe Stadionul Dinamo, nu a luat măsurile care se impuneau privind starea fotbalistului.

Patrick Ekeng a murit din cauza unei probleme cardiace

Fotbalistul Patrick Ekeng, de origine cameruneză, a murit pe 6 mai 2016, la vârsta de 26 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Dinamo București – Viitorul Constanța.

Ekeng și-a pierdut cunoștința la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator.

Patrick Ekeng a venit la Dinamo în mandatul lui Mircea Rednic, în 2016, și a evoluat timp de patru luni pentru gruparea din Ștefan cel Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini