Redactia.ro
Home » Știri » Decizie șocantă! Ce se va întâmpla cu animalele de companie în China

Decizie șocantă! Ce se va întâmpla cu animalele de companie în China

Ce se va întâmpla cu animalele de companie în China

Autoritățile din China au luat o decizie șocantă! Începând cu 20 decembrie oamenilor le este interzis să-și plimbe câinii pe străzi. 

Ce se va întâmpla cu animalele de companie în China

Iubitorii de animale din China au primit o veste șocantă. Începând cu data de 20 decembrie a acestui an, oamenilor le este interzis să-și plimbe câinii pe străzi. Animalele persoanelor care încalcă această dispoziție de trei ori vor fi confiscate și ucise, scrie Libertatea.

Potrivit oficialilor locali, măsura a fost impusă pentru protecția rezodenșilor. Din cauza faptului că au existat incidente în care animalele de companie au mușcat oamenii, autorițăle au luat măsuri.

Această lege a fost întâmpinată cu indignare pe rețelele de socializare, unde s-a cerut anularea acesteia. Una din criticile aduse acestei măsuri a produs emoții în spațiul online: ”Acestea sunt politici necivilizate, este o măsură extremă să omori un animal”, a scris un utilizator.

Măsura a fost emisă pe 13 noiembrie și îi obligă pe proprietarii de animale de companie să își păstreze câinii în permanență în interiorul locuințelor, însă autoritățile au transmis că “vor regândi” restricția.

Decizia a fost contestată de medicii veterinari

Decizia autorităților din China a fost contestată de medicii veterinari. Potrivit doctorului Jaipal Singh Gill, director executiv al Societății pentru prevenirea cruzimii față de animale din Singapore, închiderea permanentă a câinilor în interior poate fi “în detrimentul bunăstării animalului”.

“În loc să interzică plimbarea câinilor, ar trebui făcută educarea proprietarilor de animale de companie cu privire la îngrijirea responsabilă a acestora. De exemplu, toți cei care dețin animale să-i țină în lesă în orice moment”, a spus veterinarul.

De asemenea, măsura ar avea drept scop educarea cetățenilor pentru a-și crește animalele de companie în mod civilizat. În conformitate cu noua măsură impusă, proprietarii de animale de companie care sunt prinși plimbându-și câinii în public vor primi un avertisment în primă instanță.

Dacă vor fi prinși din nou, vor fi amendați cu sume între 50 de yuani, aproximativ 7 dolari, și 200 de yuani. O a treia încălcare va duce la confiscarea și uciderea animalelor de companie de către autoritățile locale.

Mai multe regiuni din China au politici stricte care obligă fiecare gospodărie să nu aibă mai mult de un câine. Printre acestea se numără Shanghai, Qingdao și Chengdu. În Huangshi, rezidenților li se interzice să crească orice câine cu o lungime de peste 45 de centimetri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: