Redactia.ro
Home » Știri » Declarația pe propria răspundere a revenit! Toți părinții trebuie s-o completeze

Declarația pe propria răspundere a revenit! Toți părinții trebuie s-o completeze

Școală online

Declarația pe propria răspundere se întoarce, iar de data asta este doar pentru părinți, elevi și profesori. Ministerul Educației a trimis un document către toate instituțiile de învățământ în care apar două declarații pe propria răspundere.

Ce presupun cele două declarații

Părinții, elevii și profesorii vor trebui să completeze două declarații pe propria răspundere, potrivit cărora aceștia ”se obligă” să nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni, conform Edupedu.ro.

Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Civil. Ministrul susține că aceste noi declarații sunt o măsură suplimentară pentru protejarea dreptului la imagine atât în cazul cadrelor didactice, cât și în cazul elevilor.

”Acest document vine în completarea prevederilor metodologiei-cadru pentru desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal”, potrivit Ministerului Educației.

Mii de școli se află în scenariul roșu

Mii de școli se află acum în scenariul roșu din cauza infectărilor cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor transmise de inspactoratele școlare județene, 3014 unități de învățământ sunt în scenariu roșu, ceea ce înseamnă că toți elevii participă la cursuri online.

”Menţionăm că dintre cele 3.014 de unităţi aflate în această situaţie, 382 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis Ministerul Educaţiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: