Redactia.ro
Home » Știri » Declarația pe proprie răspundere poate fi refolosită. În ce condiții ai voie să faci asta

Declarația pe proprie răspundere poate fi refolosită. În ce condiții ai voie să faci asta

Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită. În ce condiții ai voie să faci asta

Declarația pe proprie răspundere poate fi refolosită, cu schimbarea datei, în anumite condiții. Întrucât nu toți românii au acces la tehnologie, pentru a completa declarația online, iar pentru unii poate se termină hârtia pe care să scrie de mână declarația, Poliția Română permite refolosirea ei. Astfel, cei care nu pot tipări mai multe declarații, de exemplu, pot să taie data și să o înlocuiască cu cea la zi. Atenție însă: motivul deplasării trebuie să coincidă!

Așadar, dacă aveți declarație pentru deplasare pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice și doriți să mergeți din nou la cumpărături, puței schimba data. Însă dacă declarația este pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță și o folosiți pentru a merge la cumpărături, sunteți pasibili de amendă.

Poliția Română anunță că declarațiile pe propria răspundere pot fi refolosite

Forțele de ordine preciează că declarațiile folosite la date diferite trebuie să respecte un singul lucru: motivele deplasării și traseul să rămână neschimbate.

Mai mulți români au întrebat autoritățile dacă se deplasează pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie, mai ales că „având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil de găsit foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural”.

„Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”

, anunță Poliția Română într-o postare pe Facebook, ca răspuns la: „în funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pasta corectoare?”

Și reprezentanții Jandarmeriei Române anunță că această declarație poate fi refolosită

Ce se întâmplă după ce stai 14 zile în autoizolare?

Pe pagina de Facebook, autoritățile au mai precizat că cei care s-au autoizolat strict preventiv, pot părăsi domiciliul, dar strict pentru motivele invocate pe formularul de declarație pe proprie răspundere.

DA, puteți merge la părinți să le duceți produse pentru masa de Paște!

Autoritățile au mai clarificat o întrebare adresată frecvent de români. Se poate merge la părinții vârstnici pentru a le duce alimente și cele necesare pentru Sărbători. Asta înseamnă doar deplasarea până la domiciliul acestora și lăsarea produselor. Nu este permisă petrecerea Sărbătorilor Pascale la altă adresă decât cea de domiciliu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini