Redactia.ro
Home » Știri » Declarație de presă susținută de ministrul Sănătății „Avem 3.183 de persoane infectate”

Declarație de presă susținută de ministrul Sănătății „Avem 3.183 de persoane infectate”

Ministrul Sanatatii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a susținut o declarație de presă la Palatul Victoria în care a precizat situația României. Potrivit acestuia, în prezent sunt 3.183 de persoane infectate cu coronavirus.  România are trei focare de infecții, și anume Suceava, Arad și Deva.

Declarațiile ministrului Sănătății

  • Trăim cea mai mare criză care a schimbat viața tuturor
  • Am pierdut 116, pacienți, fiecare este o durere pentru noi, transmit condoleanțe familiilot. Cu toții avem același scop. Să salvăm viața oamenilor. Fiecare viață pierdută e o durere pentru familii
  • Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent pentru că societatea se bazează pe noi
  • Avem 3.183 de persoane confirmate cu noul coronavirus
  • Vârsta medie este de 66 în cazurile de deces și aua vut comorbidități. Avem trei focare la Suceava, Arad și Deva. Am luat  o serie de măsuri. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile.
  • La Suceava încep lucrurile să intre pe făgaș normal. Vrem să urgentăm procedura de testare.
  • Doar împreună puntem trece peste această perioada
  • Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent. Știu că este un sistem cu multe neajunsuri, deficiențe din timp, personal insuficient, investiții limitate.
  • Am plecat de la un stoc zero. Ministerul comunică pe toate planurile inclusiv cu DSP care trebuie să prezinte datele mereu, privind cazurile noi și decesele.
  • Sunt oameni puțin care lucrează 24/24. Angajăm încă o mie de persoane. Alte o mie vor fi la Serviciile de Ambulanță pentru că și ei au nevoie de sprijin.
  • Conform unei analize rapide până pe 29 martie am pornit de la 1-2 cazuri pe zi. Pe 10 martie trendul a fost ascendent. 75% din cazuri au fost la persoane cu vârste între 40 și 79 de ani. Majoritatea cazurilor au boli cronice asociate.
  • La investiții s-au alocat noi fonduri pentru monitorizare și îngrijire. 209 milioane lei sunt pentru ATI, pentru medicamente, reactivi, consumabile, kit-uri etc.
  • 19 milioane de euro pentru 13 institute și spitale pentru achiziția echipamentelor necesare. Alte 39 de milioane de euro vor urma să fie repartizate în zilele următoare.
  • 153.838 de combinezoane, un milion de mănuși și măști, 450 de mii de botoșei, 370 de mii de halate sterile livrate de Unifarm.
  • Au fost controlate și vor fi aduse în țară alte 3 milioane de combinezoane, 200 de aparate de ventilație, 18 mii de teste, 3 milioane de măști chirurgicale, cantități importante de alcool și de dezinfectanți.

Minstrul Sănătății le-a transmis un mesaj medicilor din România

România are nevoie de voi, suntem cu toții medici, asistenți în această luptă contracronometru. Este un moment dificil în care trebuie să demonstrăm din nou că ne onorăm meseria, ca oamenii să se poată baza pe noi.

Este un moment dificil, medicina românească întotdeaua europeană, niciodată izolată, chiar și înainte de 1989, nu a clacat, a demonstrat că poate face față perioadelor grele.

Personalul din sistem a știut să se imobilizeze si să își adune forțele atunci când a fost nevoie de ei. Este timpul să o facem din nou. Eu voi fi aici, alături de voi, cât va fi nevoie de mine, indiferent ce va urma. Nu sunteți singuri!, le-a transmis ministrul sănătății, tuturor medicilor din România.

De asemenea, Nelu Tătaru a precizat că va continua să meargă în spitalele din România pentru a evalua situația la fața locului.

Așadar, în ultimele 24 ore au fost confirmate 445 de cazuri noi de infectare. Joi, în România au fost raportate 2.738 de cazuri de COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini