Redactia.ro
Home » Știri » Declarații cruciale de la șeful DSU! Raed Arafat aduce lumină în urma tragediei de la Crevedia

Declarații cruciale de la șeful DSU! Raed Arafat aduce lumină în urma tragediei de la Crevedia

Declarații cruciale de la șeful DSU! Raed Arafat aduce lumină în urma tragediei de la Crevedia. Iată detaliile!

Declarații cruciale de la șeful DSU

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a intervenit în urma tragediei de la Crevedia pentru a aduce claritate și a oferi informații cruciale cu privire la evenimentul tragic. În declarațiile sale de ultimă oră, Arafat a subliniat importanța analizei echipamentelor pompierilor implicați în intervenția la fața locului.

Verificări riguroase pentru echipamentele pompierilor

În cadrul declarațiilor sale, Raed Arafat a subliniat că se va realiza o analiză detaliată a echipamentelor folosite de către pompieri în timpul intervenției. El a menționat că se vor verifica dacă aceste echipamente au funcționat în conformitate cu standardele de siguranță și dacă au oferit protecție adecvată pentru pompieri în situația respectivă.

Arafat a adus în discuție posibilitatea ca unele echipamente, precum căștile, să nu fi oferit nivelul de protecție așteptat în timpul intervenției. El a menționat că arsurile suferite de unii pompieri pe mâini indică faptul că există posibilitatea ca unii dintre aceștia să nu fi purtat mănuși adecvate sau să fi fost expuși la pericol într-un mod sau altul.

Arafat a subliniat că analiza echipamentelor face parte dintr-o investigație internă complexă, desfășurată de către pompieri pentru a înțelege pe deplin circumstanțele care au dus la tragicul eveniment. El a explicat că aceasta este o măsură esențială pentru a identifica eventualele deficiențe și pentru a îmbunătăți procedurile de intervenție în viitor.

„Verificările se fac la nivelul inspectoratului, respectiv dacă au fost căști afectate și n-au protejat oamenii. Arsurile care au apărut, au apărut la nivelul mâinilor, la unii poate n-au purtat mănușile, chiar dacă acestea există. Poate că unii au fost mai aproape și au avut arsuri mai mari. Acest lucru se știe, că avem doi care au fost transferați în stare critică, mai ales că aveau leziuni de inhalație.Analiza echipamentelor, tot, face parte din analiza internă pe care o fac pompierii”, a declarat Raed Arafat, relatează Antena3 CNN.

Raed Arafat: „Nu este un incident ca cel de la Colectiv”

În discuția sa, Raed Arafat a făcut referire și la timpul de reacție și la transferul răniților. El a subliniat că de această dată, transferurile s-au realizat mai rapid decât în cazul tragediei de la Colectiv. Arafat a încercat să diferențieze aceste două situații, menționând că evenimentul de la Crevedia are mai multe similarități cu tragedia de la Mihăilești.

Pe lângă analiza tehnică a echipamentelor, Arafat a pus accentul pe respectarea legislației și a condițiilor de siguranță. El a subliniat că un lucru este evident: în cazul tragediei de la Crevedia, nu au fost respectate legislația și condițiile necesare pentru a preveni un asemenea eveniment:

„Nu putem să comparăm. Nu este un incident ca cel de la Colectiv. Mai degrabă, la Mihăilești.De data aceasta transferurile s-au făcut mult mai rapid, asta pentru că după Colectiv s-au creat mecanisme la Nivelul Protecției Civile Europene care ne-au permis să acționăm mult mai rapid.

Oricând se întâmplă așa ceva, trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat și condițiile care au condus la accident. Un lucru este evident: n-a fost respectată legislația, n-au fost respectate condițiile”, a spus Raed Arafat, relatează aceeași sursă. 

Astfel, declarațiile lui Raed Arafat au adus o perspectivă importantă asupra tragediei de la Crevedia. Acesta a evidențiat necesitatea analizei riguroase a echipamentelor pompierilor, precum și a respectării strict a legislației și a condițiilor de siguranță. În fața unei astfel de tragedii, este esențial să înțelegem toate aspectele care au contribuit la eveniment și să luăm măsuri pentru a preveni repetarea unor astfel de situații în viitor.

 

 

Sursa foto: Captură ecran Antena3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: