Redactia.ro
Home » Știri » Declarații de ultim moment din partea Președintelui României

Declarații de ultim moment din partea Președintelui României

Mesaj pentru România

Klaus Iohannis a susținut miercuri o declarație de presă în urma ședinței pe care a avut-o alături de prim-ministrul, Ludovic Orban.

Ședința a avut loc pentru a evalua și prezenta noi măsuri de siguranță și de ordine publică pentru cetățenii români.

Mesajul Președintelui României

Șeful statului a prezentat concluziile adoptate în urma ședinței avută cu Ludovic Orban.

„Toate aceste măsuri au fost luate pentru a va proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populației din România și pentru a înlesni munca medicilor.

Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă și această stare de urgență este una foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie să respectăm legislația, ordonanțele și legile în vigoare.

Un aspect important îl prezintă siguranța și ordinea publică.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19, de astăzi, 01.04.2020.

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 1 aprilie 2020

Președintele le cere românilor să respecte măsurile de urgență

„Este absolut necesar să se respecte legislația în această perioadă. Repet asta pentru protecția voastră și pentru a înlesni munca medicilor și a cadrelor medicale (…)

Ce se întâmplă cu cei care nu au înțeles? Pur și simplu vor fi amendați, legea se aplică. În acest fel pot să vă spun că s-au făcut, de la acesată lege, acțiuni de tot felul, s-a controlat felul în care oamenii respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare și multe altele (…)

Legea este clară, este pentru protecția medicilor, cine nu o respectă, va fi amendat.

În final, dragi români, repet ce am mai zis, respectăți normele impuse de autorități, respectați distanța impusă, nu dați mâna cu alte peroane.

Vă doresc multă sănătate”, este mesajul transmis de Președintele României.

De asemenea Klaus Iohannis a precizat că s-au realizat peste 870.000 de acțiuni de control pentru a verifica dacă românii respectă legea.  Mai mult, Iohannis a anunțat că s-au dat 78.000 de amenzi din cauza încălcării măsurilor de siguranță.

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 2.460 în ultimele 24 de ore, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 85.

Dar există și o veste bună, și anume că 250 de persoane au fost declarate vindecate și externate, majoritatea fiind din București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: