Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile șocante ale specialistului Rafila: „Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte”

Declarațiile șocante ale specialistului Rafila: „Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte”

Vaccin coronavirus

Alexandru Rafila a declarat joi, că lumea va reveni la normal abia la jumătatea anului viitor, deoarece coronavirusul nu va dispărea imediat. Potrivit acestuia, vor mai fi cazuri de coronavirus pe tot parcursul anului.

Când va dispărea coronavirusul?

Potrivit președintelui Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila, românii ar putea reveni la viața de dinaintea coronavirusului, abia la jumătatea anului viitor.

Acesta a explicat în ce condiții se poate opri transmiterea coronavirusului, pentru ca viața oamenilor să revină la normal.

De asemenea, Rafila a îndemnat cetățenii români să învețe să păstreze distanțarea fizică deoarece noul virus nu va dispărea imediat și trebuie să fim precauți.

Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică, a spus Rafila.

Când va apărea un tratament împotriva COVID-19

Alexandru Rafila este de părere că un vaccin bun va ieși, atunci va fi stopată răspândirea cu coronavirus.

Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte. Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor.”, a explicat Alexandru Rafila.

Mai mult, specialistul a spus că noul virus din România se află într-o zonă de platou, iar perioada cea mai dificilă va fi între 25 aprilie și 1 mai 2020. Mai exact, este posibil ca în această periodă România să aibă aproximativ 10.000 sau 12.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Zona de platou înseamnă că nu există variații mari de la o zi la alta în sensul creșterii de cazuri de infecții noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: