Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila: „Așteptăm perioada aceea, între 25 aprilie și 1 mai”

Alexandru Rafila: „Așteptăm perioada aceea, între 25 aprilie și 1 mai”

CORONAVIRUS 2020

Președintele Societății Române de Microbiologie, a precizat că epidemia de coronavirus din România se află într-o zonă de platou, și atrage atenția asupra perioadei între 25 aprilie și 1 mai, pentru că atunci ar putea fi vârful crizei de COVID-19.

Când va fi cea mai dificilă perioadă a României?

Alexandru Rafila a anunțat că la o săptămână de la Paște, ROmânia ar avea între 10.000 și 12.000 de cazuri de coronavirus, sau poate chiar mai multe. În ceea ce privește numărul de decese, președintele Societătății Române de Microbiologie a spus că este imposibil de estimat, pentru că depinde cine se va infecta, dacă sunt persoanele cu un risc mai mare sau persoanele tinere.

Mai mult, profesorul Rafila a declarat că persoanele în vârstă sunt tentate să respecte tradițiile de Paște, motiv pentru care îi sfătuiește pe cei apropiați lor, să aibă grijă de ei, pentru a nu se infecta cu coronavirus.

Aceste persoane sunt tentate poate mai mult decât alții să încerce să respecte tradiția și atunci expunem la un risc care este destul de mare, iar chestiunea asta are repercusiuni inclusiv asupra capacității de a acorda asistență medicală, dacă avem multe persoane vârstnice care s-ar infecta în perioada următoare”, a arătat profesorul Rafila.

Mesele în familie cu mai multe generații, un pericol în timpul epidemiei

De asemenea, Alexandru Rafila a transmis că un alt pericol, greu de controlat, este reunirea familiilor cu multe generații în ziua de Paște, ceea ce înseamnă în primul rând o expunere foarte mare pentru cei vârstnici.

Specialistul a dat exemplul celor din Italia, unde transmiterea interfamilială a fost evidentă și numărul mai mare de decese.

În legătură cu numărul cazurilor din România de la Terapia Intensivă, Rafila a declarat că stăm foarte bine comparativ cu alte țări, deoarece am avut doar 10-20% dintre cazuri dintre categoriile de risc, spre deoasebire de alte țări europene.

Bolnavii de la Terapie Intensivă sunt în jur de 3% în România, iar mortalitatea la nivel național este în jur de 5%, iar acest lucru nu este deloc dramatic, în comparație cu Italia sau Spania.

În afară de cazurile pe care noi le diagnosticăm, cu siguranță există un număr substanțial de cazuri cu forme asimptomatice, iar lucrul acesta îl vom ști abia peste câteva luni, când vom face un studiu de seroprevalență la nivel național care să-mi arate ce procent din populație a trecut prin boală, adică să vedem câți dintre concetățenii noștri au anticorpi, a spus Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: