Redactia.ro
Home » Știri » Delfinii salvatori:Un înotător a fost luat cu asalt de un rechin de 2,5 metri. Mamiferele curajoase au format un cerc de protecție în jurul său VIDEO 

Delfinii salvatori:Un înotător a fost luat cu asalt de un rechin de 2,5 metri. Mamiferele curajoase au format un cerc de protecție în jurul său VIDEO 

Să înoți cu delfinii a fost mult timp visul multor aventurieri cu rucsacul în spate. Dar un britanic călător a obținut mai mult decât se aștepta atunci când s-a scufundat cu un grup de delfini în largul coastei Noii Zeelande. Iată cum a scăpat de atacul unui rechin de 2,5 metri!

Un înotător a fost luat cu asalt de un rechin de 2,5 metri. Delfinii l-au salvat

Adam Walker din Nottingham înota cu mamiferele când un rechin alb de doi metri a apărut la doar câțiva metri distanță, sub el. Acesta termina provocarea de 16 mile de traversare înot a Strâmtorii Cook, relatează dailymail.co.uk

„S-a întâmplat să mă uit în jos și am văzut un rechin la câțiva metri sub mine”, a declarat Adam pe canalul său de YouTube. ‘

„Am încercat să nu intru în panică, deoarece am un obiectiv de a reuși să traversez înot”, a mai spus acesta.

Adam povestește cum delfinii au format un inel de protecție în jurul lui atunci când rechinul s-a apropiat, protejându-l de orice potențial atac.

„Mi-ar plăcea să cred că m-au protejat și m-au ghidat spre casă”, a declarat el pentru Marlborough Express.

Acesta a povestit că experiența pe care a trăit-o va rămâne în amintirea lui pentru totdeauna.

Delfinii se adună adesea în grupuri pentru a se apăra unii pe alții de atacul unui rechin

A se aduna în grupuri este principala modalitate prin care delfinii se apără unii pe alții de atacul unui rechin, creaturile curajoase hărțuind adesea prădătorul și alungându-l. Dacă delfinii au făcut acest lucru pentru a-l apăra pe Adam este o altă chestiune, dar, în orice caz, au reușit să îndepărteze rechinul.

„Nu pot spune dacă delfinii au venit ca un grup în ajutorul meu, deoarece nu pot vorbi cu mine, însă pot spune că după câteva minute rechinul a dispărut, iar delfinii au rămas cu mine încă 50 de minute, ceea ce a fost o experiență uimitoare”, a declarat Adam.

El a spus că prietenul său i-a spus că nu trebuie să își facă griji cu privire la rechini în apă, fiind atât de aproape de țărm, ceea ce l-a determinat să încerce să traverseze strâmtoarea, relatează The Sun.

Adam a spus că a mai întâlnit rechini în timp ce înota în alte două ocazii, în Hawaii și în canalul Tsugaru din Japonia, adăugând că cea mai bună abordare atunci când întâlnești un rechin este să nu intri în panică.

 

Sursa foto: Captură ecran – YouTube
Adam Ocean Walker
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: