Redactia.ro
Home » Știri » Delir conspirativ, marca PSD. Ce solicită Marcel Ciolacu

Delir conspirativ, marca PSD. Ce solicită Marcel Ciolacu

La solicitarea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, s-a organizat o dezbatere privind carantina și izolarea persoanelor cu COVID-19, la care au participat atât membrii unui ONG care propagă idei conspirative în spațiul public și neagă existența virusului, cât și medici anti-vaxxeri. Nicușor Halici și Oana Florea, membrii ai Comisiei Juridice din Camera Deputaților, s-au ocupat de organizarea dezbaterii, iar în cadrul discuțiilor au fost abordate idei precum “virusul nu există”, “sunt cazuri inventate”, “nu trebuie să purtăm mască”, „Guvernul trebuie să oblige populația să consume vitamina C și D”.

“Cu ajutorul specialiștilor și al societății civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în fața pandemiei, nu să acopere abuzurile! Am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat și mai mulți colegi juriști pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina și izolarea. Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență. Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experții societății civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberațiile liberale ce atentau la drepturile și libertățile românilor. Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

În urma acestei discuții liderul PSD a anunțat modificarea legii carantinei, urmând ca în cursul zilei de astăzi ea să fie dezbătută la Camera Deputaților.

Noile modificări prevăd contestarea în instanță a sacțiunilor pentru cei care nu respectă carantina sau izolarea

„Orice persoană care intră sub incidența unui act emis potrivit dispozițiilor prezentei legi, prin care s-a dispus una dintre măsurile prevăzute la art. 6, poate introduce, pe toată durata instituirii acesteia, acțiune la judecătoria în a cărei circumscripție domiciliază sau își are reședința ori la judecătoria în a cărei circumscripție este situată unitatea sanitară în care este internată, solicitând revizuirea măsurii sau încetarea acesteia. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru”, menționează documentul legii.

Potrivit amendamentului adus de PSD, „Carantina persoanelor în spații special desemnate, la domiciliu sau la o locație declarată se instituie pentru o perioadă bine determinată pe baza datelor științifice oficiale, cu privire la persoanele suspecte de fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, care:

  1. Sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel național, european și internațional de către organismele competente în domeniu;
  2. Au venit în contact cu persoane confirmate cu o boală infectocontagioasă”.
Loading...