Redactia.ro
Home » Știri » ”Delta Plus”, o nouă mutație a coronavirusului, descoperită în India. Cât de contagioasă este

”Delta Plus”, o nouă mutație a coronavirusului, descoperită în India. Cât de contagioasă este

Noua tulpină covid din India

Coronavirusul se răspândește pe o scară tot mai largă în India. Autoritățile din zonă au descoperit o nouă mutație a virusului, derivată din varianta ”Delta”. Este vorba despre ”Delta Plus”, deja răspândită în opt țări din apropierea Indiei.

”Delta Plus”, o nouă mutație a coronavirusului, descoperită în India. Cât de contagioasă este

Autoritățile din India își fac noi griji cu privire la coronavirus, deoarece a fost descoperită o nouă mutație. ”Delta Plus” este o nouă variantă, derivată din mutația ”Delta”, despre care se știe că este mult mai contagioasă decât prima tulpină indiană a SARS-COV2. ”Delta Plus” a îmbolnăvit, momentan, 22 de persoane din și din apropiere de India, transmite Digi 24.

Secretarul federal indian pentru Sănătate, Rajesh Bhushan, a spus despre ”Delta Plus”, că a fost, deja, indentificată în zone precum: Maharashtra, statele Kerala şi Madhya Pradesh și Mumbai.

De asemenea, ”Delta Plus”  a fost inclusă în categoria ″variantă de interes″⁣ (VOI), și  nu ″⁣variantă care determină îngrijorare″⁣ (VOC), unde este inclusă varianta Delta. De altfel, autoritățile încearcă să afle dacă noua mutație poate fi combătută prin vaccin. ″Focarele par deocamdată mici în privinţa numărului (îmbolnăvirilor), dar nu dorim ca ea să devină mai semnificativă″⁣, a declarat Rajesh Bhushan.  Cele două vaccinuri anti-Covid, folosite, momentan, în India, sunt AstraZeneca și Covaxin, creat în India.

Ce spun autoritățile române despre variantă indiană a coronavirusului

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, nu exclude faptul ca varianta indiană a SARS-COV2 să devină predominantă și la noi în țară, iar acest lucru ar însemna instalarea valului patru al pandemiei.

”Ne dorim să creştem rata de imunizare şi procentul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual, în care vedem că, în anumite ţări, tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de multă îngrijorare la ce se întâmplă şi cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpina Delta şi atunci cumva aş vrea să transmitem împreună acest mesaj că vaccinarea este cea care ne protejează, că încă nu am scăpat de pericol şi din nou vaccinurile sunt disponibile, centrele de vaccinare sunt deschise, caravanele mobile sunt active, medicii de familie vaccinează şi este singura cale prin care putem să ne păzim de un val la fel de intens ca şi cele prin care am trecut”, a precizat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferințe de presă de la Sibiu, din urmă cu câteva zile.

Iar pentru ca valul patru al pandemiei să nu ne afecteze pe o scară foarte largă, Ioana Mihăilă a dat asigurări că s-au luat toate măsurile sanitare necesare, în spitale.

 ”(…) Am pregătit spitalele şi fluxurile din spitale, tocmai pentru a face faţă la o recrudescenţă a cazurilor de COVID. Suntem pregătiţi indiferent dacă această creştere va apărea sau nu sau dacă va apărea mai devreme sau mai târziu”, a mai  subliniat ministrul Ioana Mihăilă.

Potrivit studiilor, variantă Delta este prezentă în cel puțin 70 de țări din lume. Este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta britanică, Alfa. Aceasta din urmă este cu circa 50% mai contagioasă decât prima tulpină britanică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: