Redactia.ro
Home » Știri » Vine toamna, iar statisticile nu sunt bune. Specialiștii anunță că tulpina indiană a coronavirusului ar putea agrava situația

Vine toamna, iar statisticile nu sunt bune. Specialiștii anunță că tulpina indiană a coronavirusului ar putea agrava situația

Alexandru Rafila face noi declarații privind situația epidemiologică. Medicul susține că există riscul ca în această toamnă virusul gripal să se răspândească rapid și la multe persoane. Virusul gripal reprezintă una dintre principalele griji ale specialiștilor în privința sănătății populației.

Ce a declarat Alexandru Rafila

Anul trecut, virusul gripal a fost aproape inexistent datorită măsurilor de precauție luate pentru virusul COVID19. Medicul Alexandru Rafila susține că dacă anul trecut ma stat liniștiți în privința virusului gripal, în acest an există șanse foarte mari să devină o problemă mare pentru populație. Acesta a mai precizat că trebuie să ne pregătim pentru virusul gripal care poate reapărea în această toamnă.

Nu trebuie neapărat începută mai devreme campania de vaccinare antigripală, în octombrie e ok dacă începe, important este ca lumea să mai vrea să se vaccineze, în contextul în care anul trecut, ştiţi bine că au rămas un milion de doze nefolosite, iar cei care s-au vaccinat, mulţi sunt îndoiţi de utilitatea vaccinării, pentru că nu a existat circulaţia virusurilor gripale. În acest an, dacă toate măsurile acestea legate de utilizarea măştii şi aşa mai departe nu vor mai fi funcţionale, în mod evident circulaţia virusurilor gripale va fi mai intensă sau poate chiar intensă, mai ales că, după un an de pauză, şi imunitatea aceasta care există în mod obişnuit în comunitate faţă de infecţia gripală sigur că este mai mică pentru că virusul nu a circulat, s-au îmbolnăvit extrem de puţine persoane şi atunci evident că şi faţă de gripă trebuie să ne pregătim în mod obişnuit.” a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit și despre tulpina indiană a coronavirusului

Medicul Alexandru Rafila a făcut și câtev aprecizări în privința tulpinii indiene a coronavirusului, numită și tulpina delta. Acesta a spus că această tulpină reprezintă un risc destul de mare și speră ca răspândirea aceastuia să nu fie una rapidă și speră să ocolească populația României.

Ea este cu transmitere comunitară în mai multe ţări unde este dominantă (n.red tulpina indiană sau tulpina delta), începând cu Marea Britanie, continuând cu Rusia, Turcia, în mod evident în momentul de faţă când avem doar câte 100 de cazuri înregistrate în fiecare zi, nu putem discuta de transmitere comunitară. Important este să monitorizăm circulaţia tulpinilor în această vară şi în momentul în care se vor observa creşteri susţinute timp de mai multe zile consecutiv, chiar săptămâni, dacă aceste creşteri sunt cauzate şi este foarte probabil să fie aşa, de tulpina delta, atunci sigur că putem să ne aşteptăm la o transmitere comunitară, care ar putea să apară probabil în toamnă în România, cu această tulpină. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât transmiterea va fi mai mică, posibilităţile de emergenţă a unor noi variante scad, şi există şi protecţie faţă de variantele care circulă în momentul de faţă„, a mai precizat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai precizat faptul că această tulpină indiană se transmite de două ori mai repede decât tulpina clasică a coronavirusului, deci implicit este un risc mult mai mare de îmbolnăvire a maselor. O altă precizare legată de această tulpină ar fi faptul că afectează în special tinerii.

Dacă la nivel general avem 12.000 de persoane care se vaccinează cu prima doză în fiecare zi, proporţia copiilor nu poate să fie foarte mare, mai ales că acum încep şi vacanţele, este o perioadă în care s-ar putea gândi nişte lucruri mai originale puţin şi mai cu impact şi asupra părinţilor, pentru că până la urmă părinţii hotărăsc dacă îşi vaccinează copiii, aşa încât lucrurile să intre într-o zonă de siguranţă în toamnă.„, a continuat Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: