Redactia.ro
Home » Știri » Depășiri record ale poluării în București. Ședință de urgență la Ministerul Mediului

Depășiri record ale poluării în București. Ședință de urgență la Ministerul Mediului

Depășiri record ale poluării în București. Ședință de urgență la Ministerul Mediului

Depășiri record ale poluării în București. Ședință de urgență la Ministerul Mediului. Luni dimineață, aerul în Capitală este irespirabil din cauza poluării excesive, motiv pentru Ministrul Mediului a organizat o ședință de urgență.

Depășiri record ale poluării în București. Ședință de urgență la Ministerul Mediului

Conform Mediafax, rețelele independente de monitorizare a calității aerului a înregistrat depășiri record ale poluării luni dimineață.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a transmis într-o declarație de presă că o cauză principală a poluării au fost arderile necontrolate din județele Ilfov și București, dar și posibilelel activități industriale.

Astăzi dimineață, la stația de lângă Lacul Morii erau raportate depășiri de 754% peste limita maximă admisă pentru PM2,5. Ceea ce înseamnă 189 de micrograme pe metrul cub, față de limita de 25 µg/m³ admisă de Organizația Mondială a Sănătății.

În noaptea de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri și cu 900-1000% peste limitele maxim admise la poluarea PM2,5.

La PM10, senzorii înregistrau depășiri de 476% peste limita maxim admisă – adică 238 de micrograme pe metrul cub – față de limita de 50 µg/m³.

Nivelul de poluare excesiv din București

Încă de anul trecut, în Capitală au fost în mod frecvent depășiri mari ale nivelului de poluare noaptea și în weekend, atunci când traficul este mai scăzut.

Monoxidul de carbon, dioxidul de azot, ozonul, dioxidul de sulf, hidrocarburile și plumbul depășeau între 5 28% la nivelul maxim de poluare.Stațiile fac măsurători la intervale fixe, de 15 minute, iar pe baza acestor măsurători se stabilesc medii orare și se calculează Indicele de Calitate a Aerului.

Platforma Aerlive.ro a anunțat luni dimineață că toate cele 11 stații au înregistrat depășiri record noaptea trecută pentru particulele PM2.5 și PM10.

Valori limită pentru PM10:

50 ug/m3 – valoarea limită zilnică pentru protecția sănătăţii umane
40 ug/m3 – valoarea limită anuală pentru protecția sănătăţii umane

Valorile maxime înregistrate noaptea trecută, pentru PM10:

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: