Redactia.ro
Home » Știri » Descoperire fenomenală în Nazca, Peru. Oamenii au găsit o pisică de 37 de metri

Descoperire fenomenală în Nazca, Peru. Oamenii au găsit o pisică de 37 de metri

GALERIE FOTO (4) Descoperire fenomenală în Nazca

Localnicii din Nazca, Peru au rămas impresionați după ce au făcut o descoperire impresionantă. Aceștia au găsit o pisică de 37 de metri, iar specialiștii nu-și pot explica acest lucru. Imaginile cu felina au făcut înconjurul Internetului.

Descoperire fenomenală în Nazca, Peru. Oamenii au găsit o pisică de 37 de metri

Imaginea unei feline sculptate pe versanții unui deal stâncos din Nazca, Peru a făcut înconjurul internetului. Localnicii din zonă au rămas muți după ce au văzut această descoperire. Liniile Nazca ascunde lucruri interesante, iar această nouă descoperire nu poate fi explicată de către specialiști. Ministrul culturii de la Lima a făcut anunțul despre pisica uriașă, și a declarat că nu are cuvinte pentru a descrie acest lucru fenomenal.

Desenul are 37 de metri lungime și face parte din liniile Nazca, colecție de sute de geoglife misterioase desenate pe pământ. Pisica uriașă este cel mai recent desen zoomorfic descoperit în ultimii 100 de ani, de-a lungul timpului, localnicii din zonă fiind impresionați de imaginea unei păsări colibri, a unei maimușe sau a unui pelican. „Figura era cu greu vizibilă și ar fi dispărut din cauza locației sale pe o pantă relativ abruptă și efectelor eroziunii naturale”, a anunțat ministrul culturii peruan într-un comunicat de presă.

Ce spun specialiștii despre uriașa pisică

Arheologii au descoperit o serie de linii cu lățime între 30 și 40 de centimetri în urma cercetării. Totodată, stilul desenului desemnează că ar fi fost făcut între anii 200 î.e.n și 100 î.e.n. „Reprezentările acestui tip de felină sunt adesea găsite în iconografia ceramicelor și textilelor din cultura Paracas”, a explicat comunicatul de presă al ministerului culturii.

Conform autorităților peruane, liniile din Nazca au fost create de pre-hispanici care au înlăturat straturile de pietriș pentru a putea afla unde sunt rocile de culoare mai deschisă de dedesubt. De-a lungul anilor, în zonă au fost descoperite mai multe figuri ale unor animale. În 2019, arheologii de le Universitatea Yamamaga din Japonia au descoperit 140 de astfel de reprezentări cu ajutorul cartografiei 3D.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: