Redactia.ro
Home » Homepage » Descoperire macabra pe un râu. Sute de pești fără viață au apărut la suprafață

Descoperire macabra pe un râu. Sute de pești fără viață au apărut la suprafață

rau australia

Imagini îngrijorătoare au fost surprinse în al doilea râu ca lungime din Australia. În cadrele respective, putem vedea sute de pești care acoperă suprafața râului Darling, lângă orașul Menindee, într-o parte îndepărtată a New South Wales, la aproximativ 1.000 km vest de Sydney.

Descoperire bizară pe râul Darling din Australia

Conform specialiștilor, moartea peștilor a fost cauzată de nivelul foarte scăzut de oxigen. Localnicii au cerut ajutorul autoritățile, după ce carcasele vietăților au provocat un miros absolut insuportabil și i-a împiedicat să deschidă ferestrele caselor. Un fenomenl similar a fost raportat în aceeași zonă în 2018 și 2019, ca urmare a calității proaste a apei și a schimbărilor bruște a temperaturii.

Agenția de mediu nu are vești proaste pentru localnici. Conform acesteia, nivelul de oxigen ar putea scădea și mai mult în zilele următoare, când se anunță temperaturi mai mici decât cele înregistrate în ultimele zile.

Apa Mării Negre, cea mai poluată din Europa

Agenția Europeană de Mediu a monitorizat zone din România, Bulgaria, Turcia, Ucraina și Rusia și a ajuns la o concluzie îngrijorătoare. În apa Mării Negre se află de două ori mai multe deșeuri decât în Marea Mediterană, iar multe dintre păsările care trăiesc pe coasta românească a Mării Negre, cormorani și pescăruși, suferă de o boală gravă.

Boala lor este provocată de plasticul pe care îl înghit și care le provoacă răni adânci în zona tractului digestiv, scăzându-le drastic speranța de viață.

„Peștii care mănâncă de pe fundul mării calcanul, sturionii și multe alte specii, guvizii, sunt plini de plastic. Acest plastic mărunțit ajunge în corpul peștilor și a nevertebratelor marine, pe care le consumăm din ce în ce mai mult”, a declarat un biolog al Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură.

Potrivit informațiilor furnizate de către Agenția Europeană de Mediu, Marea Neagră este cea mai poluată dintre mările europene. În ea se revarsă Dunărea care trece și prin țări care încă nu au implementat un sistem de reciclare. Astfel, de la an la an, apa Mării Negre devine din ce în ce mai murdară, iar turiștii se expun diferitelor boli de piele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: