Redactia.ro
Home » Știri » Descoperire revoluționară: cancerul la sân poate fi depistat cu doi ani înainte de apariție printr-o banală investigație

Descoperire revoluționară: cancerul la sân poate fi depistat cu doi ani înainte de apariție printr-o banală investigație

cancer la san

Oamenii de știință au făcut o descoperire care are potențialul de a revoluționa medicina. Conform acestora, cancerul la sân poate fi depistat cu până la doi ani înainte de apariția propriu-zisă a acestuia la nivelul organismului. O anumită analiză a sângelui i-ar putea ajuta pe medici să identifice cancerul la sân înainte ca acesta să înceapă să facă ravagii în trupul persoanelor afectate de boală.

Cancerul al sân ar putea fi identificat înainte ca boala să se manifeste evident în organism

Conform publicației The Independent, experții au identificat un tip de test de sânge care se concentrează pe un set de șase proteine care pot fi la niveluri mai mari sau mai scăzute cu până la doi ani înainte de diagnosticarea cancerului de sân. Descoperirea a fost prezentată în cadrul Conferinței Europene pentru Cancerul de Sân, acolo unde oamenii de știință au expus rezultatele unui test pe care l-au realizat.

Studiul, numit Trial Early Serum Test Breast (TESTBREAST), a analizat 1.174 de femei din Țările de Jos care prezentau un risc ridicat de cancer de sân. Oamenii de știință au folosit o tehnică care poartă numele de spectrometrie de masă pentru a analiza în profunzime componența proteinelor din probele de sânge. Analizarea a 30 de probe de sânge, prelevate de la femeile care au fost diagnosticare cu cancer, a arătat modificările considerabile ale nivelurilor unui set de șase proteine.

Cercetătorii sunt optimiști în privința descoperirii făcute

Următorul pas pe care intenționează să îl facă cercetătorii este să investigheze concluziile pe un grup mai mare de persoane. Cercetătoarea Hagenaars, una dintre persoanele care se află în spatele proiectului ambițios, a vorbit despre pașii următori.

„Dacă cercetările ulterioare validează concluziile noastre, această testare ar putea fi folosită pe lângă tehnicile de testare existente. Testele de sânge sunt relativ simple și nu sunt deosebit de dureroase pentru majoritatea oamenilor, așa că oamenilor li se pot oferi analizele ori de câte ori este nevoie”, a fost concluzia ei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: