Redactia.ro
Home » Știri » Descoperire șocantă în Thailanda! Ce a găsit un pescar într-un canal. FOTO

Descoperire șocantă în Thailanda! Ce a găsit un pescar într-un canal. FOTO

GALERIE FOTO (4)Descoperire șocantă în Thailanda

O descoperire șocantă a fost făcută de un pescar din sudul Thailandei. Acesta se afla la pescuit când a găsit creatura ciudată și a fost absolut oripilat. 

Descoperire șocantă în Thailanda

Thanaphat Prateep, un tânăr de 28 de ani, din provincia Narathiwat, sudul Thailandei, a găsit în timp ce se afla la pescuit o creatură ciudată în apă. Când a analizat mai bine viețuitoarea, acesta și-a dat seama că este un șarpe cu două capete.

Bărbatul a ieșit din apă panicat, deoarece se temea că șarpele ar putea fi veninos, dar după o privire mai atentă, a aflat că era un șarpe de apă care nu este periculos. Deși era inofensiv, șarpele nu arăta deloc normal. Acesta avea două capete, un singur corp și aceleași organe, scrie Daily Star.

Pescarul l-a luat și l-a băgat într-un borcan de sticlă înainte de a merge acasă, pentru a-l păstra ca animal de companie. Când a ajuns acasă, Thanapat a pregătit un recipient de plastic cu apă, pe post de adăpost temporar pentru șarpe.

”Este foarte puțin probabil ca șarpele să supraviețuiască trăind în canal. Habitatul său este în apele puțin adânci cu alge marine și alte plante acvatice”, a spus acesta.

Nu este singurul caz de acest fel

Doar anul acesta au mai fost găsit doi șerpi cu două capete în Carolina de Sud și statul american Arizona. Şerpii nu sunt tocmai nişte reptile cu care ne-am dori să dăm ochii, iar dacă mai și umblă liberi prin casă, atunci poate fi o adevărată problemă.

Pentru o femeie din statul american Carolina de Nord, necazul a fost dublu. A găsit în locuinţă un şarpe cu două capete. Când l-a zărit pe sub masa din sufragerie nu i-a venit să creadă, aşa că şi-a chemat ginerele să îi arate ciudăţenia. Până la urmă, femeia a adoptat micul şarpe, care nu este veninos, şi l-a botezat “Double Trouble”, adică “Două Belele”.

Nu este primul caz de acest fel

De asemenea, un șarpe rar, cu două capete, a fost găsit într-un cuib din statul american Arizona. Greyson Getty, angajat al companiei Rattlesnake Solutions a fost chemat recent să elimine un cuib de șerpi cu clopoței aflat lângă un teren de golf din Scottsdale. Bărbatul a povestit că a fost uimit de ce a găsit acolo.

„A fost incredibil. Scosesem deja patru șerpi adulți și șapte pui din acea gaură. Chiar și pentru un profesionist ca mine, aceasta a fost o dimineață plină de adrenalină. Apoi am scos un șarpe cu clopoței cu două capete, care, mort sau viu, este extrem de rar, iar asta m-a umplut de entuziasm”, a povestit el.

Care este explicația experților

Bryan Hughes, fondatorul Rattlesnake Solutions, a declarat că șarpele a fost găsit mort, cel mai probabil ca urmare a deformărilor sale.

”Șerpii cu două capete pot apărea atunci când mai mult de un pui de șarpe iese dintr-un singur gălbenuș de ou, dar în unele cazuri, diferiți factori pot împiedica finalizarea acestui proces. Asemănător cu gemenii legați din alte specii, acestea sunt animale separate, cu două creiere complet dezvoltate, care împărtășesc un singur corp. Acest lucru poate crea probleme fiziologice evidente, care este probabil ceea ce a provocat moartea acestuia”, a explicat el.

Animalele cu două capete sunt considerate în multe culturi a fi un prevestitor al dezastrelor și au apărut frecvent în mitologie. Dar, deși sunt rare, ele au o fecvență de 1 la 100.000 de nașteri vii în sălbăticie.

Etichete: