Redactia.ro
Home » Știri » Descoperire uimitoare. Planta care are potențialul de a opri înmulțirea celulelor canceroase

Descoperire uimitoare. Planta care are potențialul de a opri înmulțirea celulelor canceroase

planta

În lumea în continuă evoluție a cercetărilor medicale, uneori apar descoperiri care pot schimba cursul a ceea ce știm despre sănătate și boală. Recent, o descoperire științifică uimitoare a atras atenția comunității medicale și a publicului, punând în lumina reflectoarelor o plantă rară și excepțională, care pare să aibă potențialul de a stopa dezvoltarea cancerului.

Descoperire uimitoare. Planta care are potențialul de a opri înmulțirea celulelor canceroase

Kencur, o plantă din familia ghimbirului, cunoscută pentru utilizarea sa în bucătăria din sud-estul Asiei ca condiment și ca remediu tradițional pentru probleme de stomac, dezvăluie și calități remarcabile în lupta împotriva cancerului.

Componenta principală activă găsită în Kencur (cunoscută științific ca „Kaempferia galanga”) este p-metoxi cinamat de etil (EMC). Extractul derivat din această plantă a fost supus unor cercetări preclinice, în care a fost testat pe culturi de celule canceroase și pe animale. În cadrul acestor studii, administrarea extractului de Kencur a avut capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase în culturi.

Cercetările anterioare au indicat că extractul de Kencur poate poseda proprietăți anticancerigene, o ipoteză posibilă fiind că această plantă ar putea să reducă expresia factorului de transcripție mitocondrial A (TFAM), ceea ce este legat de proliferarea celulelor canceroase.

Ce au descoperit cercetătorii din Osaka

„Rezultatele acestui studiu confirmă proprietăţile anticancer ale extractului de Kencur şi a ingredientului său principal, EMC. Este de aşteptat ca TFAM să devină un nou marker al efectelor anticancer în viitor, pe măsură ce avansează cercetările în domeniile relevante”, a declarat prof. Akiko Kojima de la Universitatea Metropolitană din Osaka, potrivit News.ro, care citează sciencedaily.com.

Această descoperire aduce lumină într-un domeniu al medicinei care continuă să caute modalități mai eficiente de a trata și de a înfrunta cancerul. Cu toate că suntem în stadiile inițiale ale înțelegerii complete a acestei plante și a modului său de acțiune, perspectiva de a descoperi noi cunoștințe și soluții pentru această boală teribilă este întotdeauna binevenită.

În concluzie, descoperirile medicale precum aceasta ne amintesc că lumea științifică este într-o continuă căutare a răspunsurilor și a soluțiilor pentru provocările cele mai complexe ale sănătății umane. Așteptăm cu interes să aflăm mai multe despre această plantă misterioasă și despre modul în care poate contribui la revoluționarea tratamentelor împotriva cancerului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: