Redactia.ro
Home » Monden » Descoperire uluitoare făcută de un bărbat care își plimba câinele pe o plajă. Valorează aproximativ 28.000 de lei FOTO

Descoperire uluitoare făcută de un bărbat care își plimba câinele pe o plajă. Valorează aproximativ 28.000 de lei FOTO

GALERIE FOTO (3) Descoperire uluitoare făcută de un bărbat care își plimba câinele pe o plajă

Creaturi „extraterestre” în valoare de  aproximativ 28.000 de lei au fost găsite pe o plajă din Țara Galilor. Iată toate detaliile!

Descoperire uluitoare făcută de un bărbat care își plimba câinele pe o plajă

Creaturile au fost găsite de un un bărbat care își plimba câinele pe o plajă. Acesta nu avea nicio idee despre ce a găsit când dat peste ele,

Bărbatul a descoperit ulterior că priveliștea bizară pe care o găsise pe plajă valorează aproximativ 4.000 de lire sterline, echivalentul a 28.000 de lei. Vacanțierul Dave McGirr a descoperit mii de creaturi „extraordinare” cu cochilii albe agățate de un trunchi de copac de 6 metri, eșuate pe țărmul din Criccieth.

Fiind un fotograf pasionat, primul său instinct a fost să surprindă „ciudatele creaturi naufragiate” din lemn în derivă, înainte de a le căuta pe Google:

„Am aflat că sunt crabi cu gât de gâscă, descriși ca fiind niște creaturi marine rare, asemănătoare cu extratereștrii. Se spune că sunt o delicatesă, care se vinde cu peste 80 de lire sterline kilogramul”, a spus bărbatul, potrivit potrivit Daily Post.

Cercetările ulterioare au arătat că o altă persoană a dat peste o descoperire similară de lemn de derivă în Caernarfon în urmă cu doi ani. Acesta era acoperit cu aproximativ 2.000 de crabi și se spune că valora o mică avere. Comparațiile foto ale celor două descoperiri sugerează că prada din Criccieth este cea mai mare dintre cele două, relatează North Wales Live.

Până atunci, Dave s-a mutat în Snowdonia și nu s-a mai întors pentru a descoperi dacă cineva a revendicat mina de aur de pe malul mării din Criccieth:

„La momentul respectiv, am postat fotografiile pe Facebook fără să mă gândesc că sunt deosebit de demne de știri”, a spus el, adăugând că a fost nerăbdător „să nu creeze o debandadă”, conform sursei citate.

Speciile rare de crabi sunt o delicatesă

Speciile rare de crabi sunt o delicatesă în țări precum Portugalia și Spania, unde sunt cunoscuți sub numele de percebe. Au fost raportate prețuri de export de până la 300 de lire sterline pe kilogram, deși în prezent pot fi cumpărate proaspete online pentru aproximativ 80-90 de lire sterline pe kilogram – sau mai ieftin dacă sunt congelate.

„Când te apropii, poți vedea că sunt ca niște caracatițe mici sau calamari”, a spus el.

„Au tentacule mici care ies din carapacea lor. Nu am încercat niciodată să le mănânc și, după ce le-am văzut acum, nu sunt sigur că aș vrea să încerc”, mai relatează sursa menționată.

În funcție de mărime, se vând cu aproximativ 2 lire sterline fiecare, ceea ce face ca descoperirea lui Dave să valoreze în jur de 3.000-5.000 de lire sterline. Se spune că gustul lor seamănă cu o combinație între homar și scoică, cu o textură asemănătoare cu cea a caracatiței. Adunate în mod tradițional de pe stâncile și crăpăturile subacvatice de pe Costa da Morte, sau Coasta Morții din Spania, acestea se numără printre cele mai scumpe fructe de mare din lume. Prețul reflectă pericolele pe care le implică strângerea lor de către Percebeiros – pescari specializați în pescuitul de scoici cu gât de gâscă care își riscă viața scufundându-se sub valurile care se sparg.

Fotografiile lui Dave au creat emoție pe rețelele de socializare:

„Au aterizat extratereștrii!!!”, a spus o internaută, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Dave McGirr/SnapHappyDave

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: