Redactia.ro
Home » Știri » Descoperirea fascinantă a oamenilor de știință: noul coronavirus, depistat de câini

Descoperirea fascinantă a oamenilor de știință: noul coronavirus, depistat de câini

coronavirus

Câinii de detectare medicală capabili să adulmeze 750 de persoane pe oră ar putea fi folosiţi pentru a depista persoanele infectate cu noul coronavirus, susţin cercetătorii din Marea Britanie. Animalele sunt deja folosite în cazuri de cancer, malaria şi Parkinson.

Cercetătorii din cadrul London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), Universităţii Durham şi ai organizaţiei „Medical Detection Dogs” studiază posibilitatea folosirii câinilor în depistarea noului coronavirus. Câinii special antrenați ar putea fi soluţia în perioada de criză, având în vedere faptul că numeroase ţări din lume duc lipsă de teste, în plină pandemie de coronavirus. Patrupedele au capacitatea de a mirosi 750 de oameni pe oră, conform directorului organizaţiei care antrenează câini de detectare medicală.

Medical Detection Dogs au avut deja succes în a dresa mai mulți câini pentru a depista malaria, cancerul sau boala Parkinson, scrie BBC. „În principiu suntem siguri că aceste animale pot detecta coronavirusul”, a declarat Claire Guest, directorul asociației Medical Detection Dogs.

Dacă aceste cercetări vor avea succes, câinii ar putea fi folosiți pentru a detecta virusul inclusiv la persoanele care nu prezintă simptome specifice. „Acest procedeu ar fi mult mai rapid, mai eficient și non-invaziv și ne-am asigura că resursele limitate de testare ale sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit sunt utilizate numai acolo unde sunt cu adevărat necesare”, a mai adăugat dr. Guest.

Fiecare boală are un miros specific

Reprezentanții asociației Medical Detection Dogs susțin că fiecare boală are un miros propriu. Câinii ar putea fi dresați în doar șase săptămâni pentru a ajuta la stabilirea unui „diagnostic rapid, non-invaziv”. Ei ar putea fi, de asemenea, instruiți să detecteze dacă cineva are febră.

La sfârşitul lunii martie, cercetătorii LSHTM au anunţat că desfăşoară un studiu experimental privind capacitatea câinilor de a detecta pacienţii infectaţi cu COVID-19. Şase patrupede trebuie să miroasă măştile folosite de pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Cercetătorii vor să descopere daca boala infecţioasă COVID-19 are un miros care poate fi depistat de câini, notează Bussines Insider. „Este doar începutul detectării mirosurilor în cazul COVID-19. Nu ştim dacă noul coronavirus are un miros specifc, dar este cunoscut faptul că alte boli respiratorii pot schimba mirosul corpului. Şi dacă acest lucru se confirmă, câinii vor putea să-l detecteze. Această nouă modalitate de diagnosticare ar putea revoluţiona modul în care gestionăm pandemia de COVID-19”, a declarat profesorul James Logan, şef al Departamentului de control al bolilor din cadrul LSHTM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: