Redactia.ro
Home » Știri » Descoperirea momentului: Tehnologia care sperie întreaga planetă! Descoperă calculatorul care poate prezice când mori

Descoperirea momentului: Tehnologia care sperie întreaga planetă! Descoperă calculatorul care poate prezice când mori

Tehnologia care sperie întreaga planetă! Calculatorul care poate prezice când mori

Descoperirea momentului! Tehnologia care sperie întreaga planetă! Descoperă calculatorul care poate prezice când mori. Iată toate detaliile!

Descoperirea momentului

O nouă dezvoltare în domeniul inteligenței artificiale îngrijorează oamenii din întreaga lume: un calculator AI capabil să prezică momentul morții unei persoane. Acesta utilizează tehnologia de la baza ChatGPT și un algoritm numit life2vec pentru a furniza estimări despre durata de viață a unui individ.

Tehnologia care sperie întreaga planetă

Algoritmul life2vec ia în considerare o serie de factori, inclusiv profesia, venitul, reședința și istoricul medical al unei persoane. Cu o precizie de 78%, acest calculator susține că poate oferi o prognoză cu privire la cât mai ai de trăit.

Calculatorul care poate prezice când mori

Dezvoltatorii susțin că algoritmul se bazează pe găsirea elementelor comune dintre viață și limbaj, folosindu-se de ChatGPT pentru a analiza conexiunile dintre diferite coordonate ale vieții unei persoane. Ei susțin că, similar cu modul în care cuvintele se succed într-o propoziție, evenimentele se succed în viața unei persoane.

Calculatorul a fost testat pe un eșantion de 6 milioane de danezi, cu rezultate surprinzător de precise. Acuratețea sa a fost de 78%, iar cercetătorii afirmă că au reușit să prevadă cu succes cine dintre subiecții de testare va trăi măcar 4 ani după data de 1 ianuarie 2016, momentul începerii testului.

Studiul a evidențiat că factori precum profesia și stilul de viață au influență asupra longevității. Bărbații, în general, au o durată de viață mai scurtă decât femeile, iar munca într-o profesie calificată și bolile mentale au fost identificate drept factori care pot scurta viața, potrivit  New York Post,

Această inovație în domeniul inteligenței artificiale ridică întrebări și preocupări legate de etica utilizării acestor tehnologii.

 

Sursa foto: Pixabay

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: