Prăjitura tăvălită prin nucă de cocos este desertul nelipsit de pe masa de Crăciun. Modul lui de preparare este unul foarte simplu și cu siguranță veți reuși să îi încântați pe cei dragi.
Prăjitură tăvălită prin nucă de cocos
Desertul nelipsit de pe masa de Crăciun este prăjitura tăvălită prin nucă de cocos. Aceasta se prepară foarte ușor și este pe gustul tuturor. Cum preparăm, însă, acest deliciu?
Prăjitura tăvălită prin nucă de cocos este, de fapt, un pandișpan ce se taie în cubulețe care sunt date prin glazură de ciocolată și apoi prin nucă de cocos sau nucă macinată. Avem nevoie de mai multe ingrediente, care se separă pentru blat, pentru glazură și ultimul pas, nuca de cocos sau nuca măcinată.
Pentru blat
1 ou
200 g zahar
50 g unt topit
2 linguri miere
200 ml lapte
300 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
Într-un bol amestecăm oul cu zahărul, peste care adăugăm untul, mierea, laptele și apoi amestecăm. După ce amestecăm aceste ingrediente, adăugăm făina și bicarbonatul de sodiu, iar pe acesta îl stingem cu oțet sau zeamă de lămâie. Amestecăm din nou, punem compoziția într-o tavă de copt și o netezim. O lăsăm la încălzit la cuptor până se rumenește și apoi o scoatem, o lăsăm la răcit și ulterior o tăiem în cubulețe.
Pentru glazura
200 g zahar
200 g unt
100 ml lapte
50 g cacao
Le punem pe toate într-o oală pe foc, le lăsăm să se omogenizeze și apoi lăsăm compoziția să se răcească.
Pentru deasupra (tavalit)
200 g nuca de cocos
La final, dăm cubulețele prin glazură de ciocolată și prin nuca de cocos.