Redactia.ro
Home » Știri » Destin crunt pentru Irinel Columbeanu. Fostul milionar de la Izvorani, probleme mari cu legea. Riscă să rămână și fără puținii bani pe care îi mai are

Destin crunt pentru Irinel Columbeanu. Fostul milionar de la Izvorani, probleme mari cu legea. Riscă să rămână și fără puținii bani pe care îi mai are

irinel columbeanu

Irinel Columbeanu, cândva un nume sinonim cu luxul și prosperitatea, trece din nou printr-o perioadă dificilă, de această dată în fața judecătorilor. După ce părea că își încheiase socotelile cu creditorii și scăpase de datoriile financiare, fostul milionar se vede din nou nevoit să își apere bunurile și veniturile, riscând să rămână fără pensia modestă de 2.000 de lei, singura sa sursă stabilă de venit.

În trecut, Irinel Columbeanu era cunoscut drept unul dintre cei mai bogați oameni din România, dar falimentul afacerii sale l-a adus în pragul disperării financiare. Deși a reușit să obțină câștig de cauză în unele procese legate de datoriile sale, creditorii nu s-au lăsat înfrânți și au revenit cu noi pretenții. Acum, Irinel Columbeanu este chemat din nou în fața instanței pentru a răspunde într-un proces care poate avea consecințe grave asupra situației sale financiare.

Probleme financiare vechi, în fața unor noi provocări

Problemele lui Irinel Columbeanu au început în urmă cu mai bine de un deceniu, când afacerea sa, Turbocim SRL, a contractat un credit bancar în valoare de 5,5 milioane de euro de la Marfin Bank (în prezent Vista Bank). În primii ani, lucrurile păreau să meargă bine, iar fostul om de afaceri a reușit să plătească dobânzile aferente creditului. Cu toate acestea, situația financiară a firmei s-a deteriorat rapid, iar în 2012, Columbeanu nu a mai putut să acopere datoriile către bancă.

Această incapacitate de plată a dus la un declin constant al averii sale, care a culminat cu executarea silită a bunurilor. Executorii bancari au apelat la instanțe pentru a recupera pierderile, iar procesul s-a întins pe mai mulți ani, în mai multe etape. Instanțele de la Judecătoria Buftea și Judecătoria Sectorului 1 București au emis încheieri prin care au încuviințat executarea silită a bunurilor lui Columbeanu, dând astfel cale liberă recuperării datoriilor.

În ciuda acestor dificultăți, în urmă cu un an, Judecătoria Buftea i-a dat câștig de cauză lui Irinel Columbeanu într-unul dintre procesele legate de executarea silită. Decizia a fost văzută ca o rază de speranță pentru fostul milionar, care părea că a scăpat, cel puțin temporar, de o parte din presiunile financiare. Judecătorii au respins cererea de validare a popririi ca fiind neîntemeiată, oferindu-i lui Columbeanu un respiro în lupta cu creditorii.

Această victorie, însă, s-a dovedit a fi de scurtă durată. Nemulțumiți de decizia instanței, executorii bancari au depus o cerere de apel, solicitând o reevaluare a dosarului. Prin urmare, Irinel Columbeanu a fost din nou citat să se prezinte în fața judecătorilor la data de 31 ianuarie 2025, la Judecătoria Buftea. Situația actuală este incertă, iar fostul om de afaceri se află din nou în pericol de a pierde singurul său venit stabil, pensia de 2.000 de lei.

Riscuri mari pentru viitorul financiar al fostului milionar

Dacă instanța va decide în favoarea creditorilor, Irinel Columbeanu riscă să rămână fără această mică pensie, un venit modest care îi asigură traiul zilnic. În prezent, Columbeanu își duce viața într-un azil de lux din apropierea Bucureștiului, iar pierderea pensiei ar însemna o lovitură financiară de proporții.

Reevaluarea dosarului și insistența executorilor sugerează că creditorii nu vor renunța până nu vor recupera suma datorată. Pentru Columbeanu, acest proces nu este doar o chestiune de bani, ci și o bătălie pentru menținerea unui minim de confort și demnitate la o vârstă înaintată.

Hotărârea inițială a judecătorilor, în care cererea de validare a popririi a fost respinsă, a fost un moment de răgaz pentru Irinel Columbeanu. Însă creditorii au dreptul de a face apel, iar judecătorii de la Buftea vor trebui să analizeze din nou cazul pe 31 ianuarie 2025. În funcție de decizia instanței, Columbeanu poate fie să își păstreze pensia, fie să piardă și acest ultim venit.

„Respinge cererea. Soluția pe scurt: Respinge cererea de validare a popririi, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Buftea”, este hotărârea atacată de executorii unei bănci din România, potrivit spynews.ro.

Destinul financiar al fostului milionar este acum în mâinile instanțelor, iar procesul programat pentru începutul anului 2025 va fi unul decisiv. Deși a reușit să câștige o bătălie în instanță, războiul cu creditorii este departe de a se încheia.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: