Redactia.ro
Home » Monden » Detalii neștiute despre Ion Dolănescu. Ce s-a aflat la 12 ani de la moartea sa

Detalii neștiute despre Ion Dolănescu. Ce s-a aflat la 12 ani de la moartea sa

Detalii neștiute despre Ion Dolănescu. Sunt 12 ani de când marele artist de muzică populară și-a luat ”Adio!” de la această viață și a lăsat multă durere în urma sa. Apropiații, dar și oamenii care l-au îndrăgit, încă îi mai duc dorul cântărețului care a fost răpus de un infarct. Ce s-a aflat la mai bine de un deceniu de la decesul său?

Detalii neștiute despre Ion Dolănescu. Ce s-a aflat la 12 ani de la moartea sa

Detalii neștiute despre Ion Dolănescu. Marele cântâreț de muzică populară s-a stins din viață în urmă cu 12 ani și mulți oameni încă îi mai duc dorul. Cântecele sale sunt și acum ascultate de milioane de români. Ion Dolănescu ar fi împlinit pe data de 25 ianuarie, 77 de ani. Doina Belu, cea care i-a fost alături la bine și la greu artistului, își amintește despre cum era acest atunci când trăia, informează wowbiz.ro.

Doina Belu spune că luna ianuarie era un plină de ospăț pentru regretatul artist. Petrecerile erau la triplu: Sf. Ion, pe 7 ianuarie, de ziua sa de naștere, pe 25 ianuarie, și de sărbătoarea Vasile, Grigore și Ioan, din data de 30 ianuarie. La casa lui Ion Dolănescu venedea, așadar, multă lume, care era întâmpinată cu bucate alese, specifice mâncării tradiționale românești. Sarmalele și vinul roșu erau nelipsite.

”Veneau peste 120 de persoane, de multe ori nu încăpeau la masă și stăteau în picioare cu farfuriile. Erau sute de sarmale la masă. Totul era tradițional, începând cu șuncă, șorici, jumări, ceapă, nimic nu era cumpărat din magazin, iar felul doi, sarmale. Lui Ion nu îi plăcea să îi pună în față trei sarmale. În general, se puneau pe platou și fiecare mânca câte putea, cu mămăligă și cu ardei iute.Apoi se serveau coaste la cuptor și pui. Toate pregătirile erau în casă, și murăturile, la fel, care nu lipseau. Puneam toamna câte 2.000 de kg de varză, eu cu Pițigoi și cu Belu. Avea în beci la el butoaie mari din lemn și întotdeauna spunea ”Viața fără varză murată nu are rost., Iar sarmalele erau tot timpul făcute, în casă. Fiecare aduceam dulciuri, căci, unde era să faci în casă atâtea? Aveam și patiseri, cofetari, despre vin, ce să mai spun? Veneau toți preoții, fini de-ai lui Ion Dolănescu, cel puțin 15 fini preoți aduceau vin roșu, preoțesc, plus că el se îngrijea, toamna, cumpăra vin, țuică, tot ce trebuie”, povestește Doina Belu.

Doina Belu: ”Ion mi-a fost ca un frate, prieten, tată, cumătru”

De curând, Ion Dolănescu, dar și Ileana Ciuculete au fost comemorați, mai spune Doina Belu. Aceasta a mai dezvăluit că Ion Dolănescu i se confesa, adesea, și îi cerea sfaturi legate de melodiile sale.

„Când a fost comemorarea și a lui și a finei noastre, Ileana Ciuculete , am făcut colivă, de fiecare dată. Ion mi-a fost ca un frate, prieten, tată, cumătru. Mi-a botezat nepoții, a participat la evenimentele noastre de familie, și când am petrecut, dar și când a murit fratele. El a fost de toate într-unul pentru mine și sufletul meu. Mi se confesa, știam când compunea, și tot ce făcea întotdeauna zicea ”să mă consult cu doamna Belu”. Am fost așa de apropiați de nu pot să spun! Cu moartea lui am pierdut tot, nu mai ne adună nimeni. Chiar dacă nu era sărbătoare, tot găsea prilej să ne strângem cu toții”,a mai adăugat Doina Belu, pentru playtech.ro.

Ion Dolănescu a murit pe 19 martie 2009, din cauza unui infarct, în locuința sa. Avea 65 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: