Redactia.ro
Home » Știri » Detalii șocante ies la iveală după tragedia de la Ibănești. Familiile victimelor au rupt tăcerea

Detalii șocante ies la iveală după tragedia de la Ibănești. Familiile victimelor au rupt tăcerea

Tragedia de la fabrica de lactate din Ibănești, unde patru angajați și-au pierdut viața în urma unui incident în bazinul fabricii, continuă să fie subiect de controverse și acuzații. Familiile celor decedați aduc acuzații grave la adresa patronului fabricii, susținând că acesta ar fi fost direct responsabil pentru tragedie, obligându-i pe angajați să intre în bazin sub amenințarea concedierii.

Circumstanțele tragediei

Incidentul s-a petrecut într-o zi de muncă obișnuită, când cei patru angajați au fost trimiși să efectueze lucrări de întreținere în bazinul fabricii. Conform declarațiilor familiei, aceștia au fost obligați să intre în bazin de către patronul fabricii, sub amenințarea că vor fi concediați dacă refuză. Se pare că în momentul în care angajații au intrat în bazin, au fost expuși la substanțe toxice care le-au provocat moartea.

Familiile îndoliate susțin că angajații nu au avut echipamentele de protecție necesare și că nu li s-a oferit nicio instruire prealabilă cu privire la riscurile implicate. De asemenea, au declarat că patronul fabricii i-a obligat să intre în bazin fără a lua în considerare siguranța lor, ceea ce a dus la această tragedie.

Reacțiile și anchetele în desfășurare

Acuzațiile grave aduse de familii au declanșat o serie de anchete oficiale. Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția au deschis investigații pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a determina dacă s-au încălcat normele de securitate și sănătate în muncă. Autoritățile vor verifica dacă fabrica respecta reglementările legale și dacă echipamentele de protecție erau disponibile și funcționale.

În plus, autoritățile vor investiga și dacă au existat presiuni sau amenințări din partea patronului pentru a forța angajații să intre în bazin. În cazul în care acuzațiile familiilor se dovedesc a fi adevărate, patronul ar putea fi tras la răspundere penală pentru neglijență gravă și pentru punerea în pericol a vieții angajaților săi.

Reacția patronului și măsurile viitoare

În urma acuzațiilor, patronul fabricii a negat vehement orice responsabilitate și a declarat că angajații erau instruiți și echipați corespunzător. El susține că incidentul a fost un accident nefericit și că fabrica respecta toate normele de siguranță impuse de lege. Cu toate acestea, anchetele în desfășurare vor clarifica situația și vor aduce lumină asupra responsabilităților.

Pentru a evita repetarea unor astfel de tragedii, autoritățile au anunțat că vor intensifica controalele și inspecțiile în fabricile și unitățile de producție din întreaga țară. Aceste măsuri sunt menite să asigure că toate companiile respectă normele de siguranță și că angajații sunt protejați împotriva riscurilor de muncă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: