Redactia.ro
Home » Homepage » Deținuții din penitenciarele românești vor fi vaccinați înaintea populației generale. Care este motivul

Deținuții din penitenciarele românești vor fi vaccinați înaintea populației generale. Care este motivul

GALERIE FOTO (3)

Deținuții din penitenciarele românești au fost introduși în primul val al etapei a treia de vaccinarea împotriva noului coronavirus. 

 

Deținuții din penitenciarele românești vor fi vaccinați înaintea populației generale

Potrivit Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial, prin care este modificată strategia națională de vaccinare, deținuții din penitenciare au fost incluși în etapa a treia A, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri. Tot aici se mai încadrează  și lucrătorii din industriile spectacolelor, din domeniul financiar-bancar și asigurări, potrivit Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial.

Aceștia vor fi vaccinați prioritar, înaintea populației adulte care nu s-a încadrat în categoriile de persoane din prima și a doua etapă a campaniei de vaccinare.

 

Cine intră în etapa a III-a, potrivit documentului

a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate:
i) lucrătorii din Industria extractivă,
ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare
iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante
iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare
v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;
vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”.
viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;
ix) persoane private de libertate;
x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
xii) lucrătorii din biblioteci.

• b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;
• c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Vaccinarea populației încadrate în etapa a treia A ar urma să înceapă în luna aprilie, însă autoritățile au susținut că imunizarea s-ar putea face mai repede, în cazul în care România ar primi suficiente doze de vaccin.

Ce spunea Florin Cîțu despre etapa a treia A

Premierul Florin Cîțu a anunțat meircuri, duăî ședința de Guvern în care a fost modificată strategia națională de vaccinare, că a fost introdusă o etapă a treia A în care vor fi vaccinați cei din domenii prioritare.

A fost introdusă etapa a treia A. Este o etapă intermediară, persoanele din sectorul privat care inițial ar fi trebuit să fie în etapa a doua vor fi acum în etapa a treia A. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulți cetățeni dar din privat, de exemplu personalul din bănci, supermarketuri, etc.”, a declarat premierul Cîțu.

Premierul a mai declarat că așteaptă ca etapa a treia de vaccinare să înceapă mult mai devreme, dacă producătorii de vaccin vor respecta planurile de livrare.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: