Redactia.ro
Home » Știri » Devine sau nu certificatul verde obligatoriu la locul de muncă? Florin Cîțu nu primește susținere

Devine sau nu certificatul verde obligatoriu la locul de muncă? Florin Cîțu nu primește susținere

Premierul interimar Florin Cîțu a făcut o propunere legată de certificatul verde care a fost foarte controversată în spațiul public. Acesta a vorbit despre necesitatea impunerii certificatului verde la locul de muncă, măsură ce ar putea împiedica răspândirea virusului care ne-a îngenunchiat țara. Părerea lui nu este împărtășită și de ceilalți parlamentari, care s-au opus în fața acestei decizii și au găsit altă soluție.

În data de 25 Octombrie, Guvernul a impus noi măsuri menite să protejeze populația în fața Covid-19, după ce în ultimele luni situația din România a devenit una critică. Numărul de infectări a crescut alarmant la nivel național, iar paturile din spitale au devenit insuficiente pentru bolnavii care au atât de mare nevoie de îngrijiri.

Florin Cîțu susține impunerea certificatului verde la locul de muncă

După ce Certificatul verde a devenit necesar pentru accesul în diverse instituții și pentru deplasarea în timpul nopții, Florin Cîțu a propus ca imunizarea să fie impusă și la locul de muncă. Cu un procent de vaccinare de 40 % din populație, această măsură ar spori numărul celor imunizați, dar nu ar afecta buna funcționare a afacerilor.

Cu toate că a fost aspru judecat pentru propunerea sa de populație, premierul interimar s-a arătat optimist în ceea ce privește susținerea colegilor săi din Parlament. În opinia sa, impunerea Certificatului verde ar avea un efect benefic asupra economiei, deoarece angajații și-ar putea desfășura activitatea în condiții normale.

„Trebuie să susținem antreprenorii și, cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând. Sunt sigur că în următoarele sesiuni ale parlamentului ele vor trece.

Cel cu certificatul verde este foarte important să treacă. Am încercat să găsim măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul acestui val patru”, a declarat Florin Cîţu.

În loc de certificat verde, s-a găsit o altă soluție

Și dacă impunerea certificatului verde nu este o soluție aplicabilă în acest moment, se pare că luni vor fi propuse câteva modificări care mai puțin drastice. În principal, se va spori numărul de teste, iar imunizarea nu va fi încă necesară pentru angajați.

  • teste pentru personalul medical, acestea fiind plătite de către stat acolo unde nu sunt persoane vaccinate
  • în cazul în care angajatul a făcut prima doză de vaccin, angajatorul va trebui să plătească testarea până la administrarea celei de-a doua doze
  • prevederea care spune că dacă într-o clădire de birouri sunt mai puțini de 50 de angajați atunci nu este nevoie de certificat verde va fi eliminată
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: