Redactia.ro
Home » Știri » Dezvăluiri cutremurătoare. Lisa Marie Presley a păstrat trupul fiului ei pe gheață timp de 2 luni înainte de înmormântare

Dezvăluiri cutremurătoare. Lisa Marie Presley a păstrat trupul fiului ei pe gheață timp de 2 luni înainte de înmormântare

Lisa Marie Presley și Ben Keough FOTO: Hepta

Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis Presley, a avut o viață plină de traume și durere, experiențe reflectate în memoriile pe care a început să le scrie înainte de moartea sa la vârsta de 54 de ani, în 2022. Ultima ei dorință a fost ca fiica sa, Riley Keough, să finalizeze aceste memorii, bazate pe casete înregistrate și pe momentele petrecute împreună. Într-un interviu recent cu BBC, Riley a dezvăluit detalii intime despre viața și suferințele mamei sale, inclusiv despre pierderile devastatoare care au marcat-o profund.

Moartea lui Elvis și impactul asupra Lisei Marie

Una dintre traumele majore din viața Lisei Marie a fost moartea tatălui ei, Elvis Presley, în august 1977. Avea doar nouă ani când l-a găsit fără viață, cu fața în jos, pe podeaua băii din Graceland. Acest eveniment a marcat-o profund și a rămas o durere nerezolvată pe parcursul întregii sale vieți.

În cartea sa de memorii, Lisa Marie povestește cum, în zilele care au urmat morții tatălui ei, trupul acestuia a fost expus într-un sicriu deschis la Graceland. După ce mulțimile au plecat, ea obișnuia să se apropie de sicriu, să îi atingă fața și mâinile și să vorbească cu el, în încercarea de a-și alina durerea.

Riley Keough, în vârstă de 35 de ani, a recunoscut că trauma pierderii bunicului său a avut un impact devastator asupra mamei sale, care nu a reușit niciodată să proceseze complet acel moment. În copilărie, Riley a mărturisit că a avut resentimente față de Elvis, pentru că asociase muzica lui cu suferința constantă a mamei sale.

De multe ori, Lisa Marie obișnuia să se îmbete, să asculte cântecele tatălui său și să plângă, retrăind durerea pierderii.”M-a emoţionat faptul că a împărtăşit-o cu lumea, pentru că era o poveste faţă de care se simţea foarte protectoare”, a declarat Riley Keough, actriţă în vârstă de 35 de ani, care vorbeşte încet.

O pierdere și mai profundă: moartea fiului ei

Tragedia din viața Lisei Marie nu s-a oprit la moartea tatălui ei. În iulie 2020, ea a suferit o nouă pierdere devastatoare: fiul ei, Ben Keough, s-a sinucis la doar 27 de ani. Durerea resimțită de Lisa Marie a fost atât de copleșitoare, încât a luat o decizie neobișnuită și extrem de personală: a păstrat trupul fiului ei pe gheață carbonică în casa lor timp de două luni înainte de înmormântare. Această alegere a fost făcută pentru a avea mai mult timp cu el, pentru a-i procesa moartea și pentru a încerca să-și adune gândurile.

Riley Keough a explicat pentru BBC că, pentru mama sa, acest timp suplimentar petrecut alături de corpul fiului său a fost esențial în procesul de doliu. În contrast cu tradițiile occidentale, unde trupul este adesea luat rapid și familia nu mai are ocazia să se despartă în mod adecvat de persoana pierdută, Lisa Marie a simțit nevoia de a prelungi acest proces pentru a înfrunta mai bine pierderea.

Riley Keough a scris în carte despre legătura extrem de puternică dintre Lisa Marie și fiul ei, Ben.

”Cred că este destul de comun în modul în care tratăm moartea în lumea occidentală să [o] păstrăm foarte repede şi nu există cu adevărat un proces de doliu”, a spus ea. ”Trupul este luat şi uşile sunt închise şi nu vezi nimic”, a adăugat ea, a mărturisit ea. Această relație profundă a făcut ca pierderea să fie cu atât mai dureroasă pentru Lisa Marie, iar suferința ei a devenit din ce în ce mai evidentă după moartea fiului său.

De fapt, starea de sănătate a Lisei Marie s-a deteriorat considerabil după această tragedie. În memoriile sale, Riley a exprimat convingerea că mama sa ar fi murit din cauza unei inimi frânte. Moartea și înmormântarea lui Ben au lăsat o amprentă adâncă asupra ei, contribuind la declinul său fizic și emoțional.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect