Redactia.ro
Home » Știri » Dezvăluiri despre Delia Budeanu, fosta soacră a Danei Budeanu. De ce îi era teamă de Nicolae Ceaușescu

Dezvăluiri despre Delia Budeanu, fosta soacră a Danei Budeanu. De ce îi era teamă de Nicolae Ceaușescu

Delia Budeanu

Delia Budeanu, o celebră prezentatoare TV, își deschide sufletul și împărtășește unele dintre momentele tensionate pe care le-a trăit în timpul carierei sale. Într-un interviu acordat, Delia Budeanu dezvăluie că se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu, oferind o perspectivă asupra climatului de frică și control din perioada comunistă.

A trăit cu o teamă permanentă

Cu o carieră în televiziune care a inclus prezentarea știrilor atât înainte, cât și după Revoluție, Delia Budeanu, în vârstă de 62 de ani, a fost una dintre cele mai apreciate figuri din domeniu. Cu toate acestea, puțini știu că a trăit sub o permanentă teamă. Ea relatează că în timpul activității sale, aerul din studioul TV era strict controlat, iar frica era omniprezentă. În ciuda acestei stări generale de frică, Delia Budeanu a reușit să își facă treaba, chiar dacă ideea că ar putea fi sancționată pentru orice greșeală era mereu prezentă în mintea ei, conform Adevărul.

„Nu am avut în mod particular acest sentiment pentru că el era general valabil. El era aerul pe care-l respiram. Noi respiram acel aer perfect controlat. Sistemul ne-a indus ideea că și dacă respirăm puțin altfel, se va ști. Puteți înțelege ce e aceea frica generalizată, teama ca stare? Da, mie mi-a fost foarte frică de ei. Mi-a trecut prin minte că aș putea spune atunci ceva, dar m-am gândit că nu ajung nici la gard și voi fi împușcată”, a mărturisit Delia Budeanu.

Delia Budeanu, despre experiența în televiziunea comunistă

Despre experiența sa în televiziunea comunistă, Delia Budeanu descrie un mediu în care angajații erau pioni într-un sistem de propagandă și control strict. Numele lor nu erau afișate, iar informațiile transmise erau strict controlate de regim. Ea subliniază că odată ieșiți din perimetrul televiziunii, deveneau persoane reale, cu identități proprii.

„În interior eram niște pioni, în sistemul interior de funcționare al celei mai importante mașini de propagandă, care era Televiziunea Română. Prezentatorii nu erau niște identități distincte. Nici numele nu ni se punea pe ecran. Oamenii nu erau importanți. Oamenii din Televiziune sau din afara ei. Așa cum funcționa Televiziunea, așa funcționa țara. În momentul când ieșeam pe poarta instituției întâlneam simpatie. Și deveneam eu. O persoană cu o identitate, cu o biografie”, a explicat Delia Budeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: