Redactia.ro
Home » Știri » Dezvăluiri din procesul chefilor cu Antena 1. Ce le-a scris trustul Intact celor care au licența Masterchef

Dezvăluiri din procesul chefilor cu Antena 1. Ce le-a scris trustul Intact celor care au licența Masterchef

Confruntarea în instanță dintre chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și postul Antena 1 este de mare interes pentru lumea televiziunii românești. Cazul a atras atenția atât pentru sumele impresionante implicate, cât și pentru implicațiile legale și morale pe care le aduce.

Prejudiciul și atitudinea Monei Segall

În cadrul procesului, prejudiciul cerut de Antena 1 pentru chef Cătălin Scărlătescu s-a ridicat la 3,7 milioane de euro, conform avocatei acestuia. De asemenea, Mona Segall, producătoarea, le-ar fi spus celor trei chefi încă din toamna anului trecut că „poate oricând să facă alții ca ei”. Aceasta a fost una dintre afirmațiile care au alimentat tensiunile dintre părți.

Imediat după ce Scărlătescu și-a anunțat plecarea de la Antena 1, postul a luat legătura cu licențiatorii MasterChef la nivel internațional, depunând și această discuție în instanță. Avocata Pro TV a subliniat că dacă show-ul MasterChef ar fi oprit acum, în plină producție, postul ar risca să piardă licența pentru emisiune. În replică, Antena 1 a susținut că chef Scărlătescu nu ar trebui să apară la MasterChef pe Pro TV până la soluționarea proceselor.

Avocata lui Scărlătescu a acuzat Antena 1 de rea-credință în relația cu chefii, menționând că Antena 1 a făcut șase cereri de prejudicii și a hărțuit chefii. În sprijinul acestei acuzații, avocata a depus în instanță soluția din procesul similar cu Sorin Bontea, în care bucătarul a avut câștig de cauză.

Pro TV și Scărlătescu au depus solicitări de cheltuieli de judecată totale de 28.000 de lei (5.000 de euro). Avocata lui Scărlătescu a argumentat că, contractul lui cu Antena 1 a încetat pe 31 decembrie 2023, iar contractul cu Pro TV a fost semnat pe 16 aprilie 2024, subliniind că nu există o aparență a drepturilor reclamantei conform clauzei 3.3 din contract.

Avocata lui Scărlătescu a adus în discuție și conceptul de „violență psihică asupra chefilor”, afirmând că Antena 1 încearcă să îi distrugă pe chefi. De asemenea, a subliniat că reclamanta pretinde că are un drept asupra pârâtului, ca persoană, și că acesta are dreptul să își cesioneze drepturile de autor, menționând libertatea dreptului de creație.

Pro TV și riscul de pierdere a licenței

Pro TV a argumentat că întreruperea emisiunii în plină producție ar putea duce la pierderea licenței MasterChef și că Antena 1 dorește să oprească o emisiune în derulare pentru a bloca activitatea postului și a chef-ului implicat. Avocata Pro TV a subliniat că nu există nicio relație contractuală între Pro TV și Antena 1 și că cele două emisiuni pot funcționa în paralel pe piață.

Antena 1 a susținut că prezența chef-ilor la MasterChef pe Pro TV ar afecta audiența și migrarea clienților de publicitate. Totodată, avocata Pro TV a menționat că Scărlătescu avea deja o imagine puternică din perioada în care a participat la MasterChef între 2012 și 2014, înainte de a se alătura Antenei 1, care nu poate pretinde că l-a creat pe chef.

Reamintim că Antena 1 a pornit trei cereri de ordonanță președințială prin care să se oprească participarea chefilor la emisiunea MasterChef pe Pro TV. Până acum, instanța a dat o singură decizie în favoarea lui Sorin Bontea. Urmează ca decizia în cazul lui Cătălin Scărlătescu și a Pro TV să fie anunțată în perioada următoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: