Redactia.ro
Home » Știri » Dezvăluiri în premieră despre atacurile cibernetice rusești. Sunt neîncetate asupra Ucrainei. Ce spune Microsoft

Dezvăluiri în premieră despre atacurile cibernetice rusești. Sunt neîncetate asupra Ucrainei. Ce spune Microsoft

Microsoft afirmă că cercetătorii săi au stabilit că hackerii ruși au desfășurat atacuri cibernetice distructive asupra Ucrainei, inclusiv unele care datează cu un an înainte de lansarea invaziei din 24 februarie.

Atacurile cibernetice rusești sunt neîncetate asupra Ucrainei

Gigantul american de software a publicat un raport pe 27 aprilie care detaliază atacurile cibernetice pe care a declarat că cercetătorii săi le-au observat și ceea ce compania a declarat că a făcut pentru a ajuta la protejarea Ucrainei.

Microsoft a mai raportat anterior presupusele atacuri cibernetice rusești împotriva Ucrainei, dar noul raport dezvăluie unele activități necunoscute anterior și spune că, în unele cazuri, hacking-ul și operațiunile militare au lucrat în „tandem împotriva unei ținte comune”.

Ce dezvăluiri fac cei de la Microsoft

Microsoft spune că a perturbat încercările de piraterie informatică ale spionilor militari ruși.

Tom Burt, vicepreședinte pentru securitatea și încrederea clienților, într-o postare pe blog care însoțește raportul, a declarat că cercetarea a arătat că utilizarea de către Rusia a atacurilor cibernetice „pare să fie puternic corelată și uneori direct sincronizată” cu operațiunile militare care vizează servicii și instituții.

„Atacurile nu numai că au degradat sistemele instituțiilor din Ucraina, dar au urmărit, de asemenea, să întrerupă accesul oamenilor la informații fiabile și la serviciile vitale critice de care depind civilii și au încercat să zdruncine încrederea în conducerea țării”, a spus Burt.

Raportul nu a menționat ținte specifice, dar se știe că în trecut au fost vizate companii de telecomunicații și agenții guvernamentale locale, regionale și naționale.

Rusia a început să se pregătească pentru conflict încă din martie 2021

Raportul companiei include o cronologie a operațiunilor cibernetice rusești observate de cercetătorii săi și indică faptul că ceea ce a numit „actori ai statelor-națiune aliniate cu Rusia ”au început să se pregătească pentru conflict încă din martie 2021.

Rusia a negat în mod constant acuzațiile legate de activitatea cibernetică, inclusiv afirmațiile Kievului privind atacurile cibernetice de amploare ca parte a unui „război hibrid” împotriva Ucrainei.

Hackerii folosesc o varietate de tehnici

Potrivit Microsoft, hackerii folosesc o varietate de tehnici, inclusiv phishing, exploatarea vulnerabilităților neprotejate și compromiterea furnizorilor de servicii IT în amonte, pentru a obține accesul inițial la țintele lor.

Aceste puncte de sprijin ar putea fi folosite ulterior pentru a colecta „informații strategice și de pe câmpul de luptă sau pentru a facilita viitoare atacuri distructive”.

Burt a declarat că Microsoft consideră că este important să împărtășească informațiile observate de cercetătorii săi, astfel încât factorii de decizie politică și publicul să știe ce se întâmplă și în beneficiul altora din comunitatea de securitate.

„Atacurile cibernetice vor continua”

El a adăugat că Microsoft crede, de asemenea, că atacurile cibernetice vor continua să se intensifice pe măsură ce conflictul se desfășoară.

„Actorii de amenințare de tip stat-națiune din Rusia ar putea fi însărcinați să își extindă acțiunile distructive în afara Ucrainei pentru a se răzbuna pe acele țări care decid să ofere mai multă asistență militară Ucrainei și să ia mai multe măsuri punitive împotriva guvernului rus ca răspuns la agresiunea continuă”, a declarat Burt.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: