Redactia.ro
Home » Știri » Dezvăluiri tulburătoare ies la iveală înainte de parastasul de trei ani al lui Petrică Mîțu Stoian. Ce spune sora regretatului artist

Dezvăluiri tulburătoare ies la iveală înainte de parastasul de trei ani al lui Petrică Mîțu Stoian. Ce spune sora regretatului artist

Petrică Mîțu Stoian,

Maria Tărchilă, sora regretatului artist Petrică Mîțu Stoian, a făcut dezvăluiri emoționante cu ocazia parastasului de trei ani al fratelui său, eveniment ce va avea loc sâmbătă. Artista a vorbit despre detalii mai puțin cunoscute legate de viața și moartea acestuia, precum și despre tradițiile populare legate de trecerea în neființă.

Potrivit acesteia, Petrică Mîțu Stoian și-ar fi „atras moartea” după ce și-a pus fotografia și numele pe cruce, într-un cavou pregătit la cimitirul din Craiova. La doar două luni după acest gest, artistul a decedat, iar credința populară spune că nu este bine să-ți pui numele pe cruce, deoarece ar putea atrage moartea mai repede.

Pregătiri pentru parastasul de trei ani

Maria Tărchilă organizează parastasul de trei ani al fratelui său pentru a-l comemora și a păstra vie amintirea sa. Evenimentul va începe la biserica din Câmpulung, unde va avea loc o slujbă religioasă oficiată de preotul la care Petrică obișnuia să se spovedească. După slujbă, va urma un moment de reculegere la mormântul artistului din Cimitirul din Craiova, iar ulterior, familia și prietenii apropiați vor participa la o masă comemorativă într-un local. Printre mâncărurile servite se vor număra sărmăluțele, preferatele artistului, dar și ciorbă și colivă, toate acestea având un rol important în tradiția parastaselor.

În ciuda doliului, Maria Tărchilă a mărturisit că a reușit să facă pace cu anumite persoane din anturajul fratelui său. Printre aceștia se numără și Constantin Enceanu, un bun prieten și coleg de scenă al lui Petrică Mîțu Stoian.

 „Sâmbătă, vom merge cu pachetele cu mâncare și coliva la biserică, în Câmpulung, la preotul unde fratele meu se spovedea. Apoi, va avea loc o slujbă, la mormântul lui, din Cimitirul din Craiova, după care am organizat un parastas, la un local, unde am invitat mai multe persoane apropiate familiei. Se vor servi și sărmăluțe, mâncarea lui preferată, dar și ciorbiță caldă și colivă. Mai sunt artiști, care mai mă sună, am făcut pace cu solistul Constantin Enceanu. El a susținut un recital și la Festivalul Petrică Mîțu Stoian. Au fost buni prieteni și colegi de scenă”, a declarat Maria Tărchilă pentru Click!.

Un subiect sensibil pentru Maria Tărchilă rămâne conflictul cu fostul impresar al lui Petrică Mîțu Stoian, Doru Gușman. Aceasta a declarat că, deși au trecut trei ani de la moartea fratelui său, impresarul refuză să îi înapoieze costumele populare și diplomele artistului, obiecte pe care familia dorește să le expună într-un muzeu amenajat în casa părintească. Maria a adăugat că procesul pentru recuperarea bunurilor este blocat și că fostul impresar a fost ostil încă de la început.

Nu vrea să-mi dea costumele populare și diplomele lui Petrică, pe care vrem să le expunem în muzeul din casa părintească. Nu îl putem deschide, de invidios ce e! Procesul a stagnat, nu s-a mai întâmplat nimic. La un moment dat, Doru mi-a zis că degeaba mă zbat să îi fac festival și muzeu, căci Petrică va fi uitat într-un an. Câtă inima să ai, ca fost impresar, să spui așa ceva, mai ales că a și câștigat niște bani frumoși cu Petrică! În loc ca el să ne ajute, face totul împotriva noastră. La parastasul de trei ani nu l-am invitat, el de obicei face singur pomană”, a mai spus Maria Tărchilă.

Sora artistului a făcut și o dezvăluire cutremurătoare despre circumstanțele morții fratelui ei

Potrivit Mariei, Petrică Mîțu Stoian și-a făcut un cavou comun cu familia lui Doru Gușman, la cimitirul din Craiova, și a decis să-și pună fotografia și numele pe cruce. La scurt timp după acest gest, artistul s-a stins din viață, ceea ce a dus la speculații că și-ar fi „atras moartea”. Tradițiile populare spun că este un semn rău să-ți gravezi numele pe cruce cât timp ești în viață, atrăgând astfel moartea mai repede.

 „După decesul soției lui Doru Gușman, Petrică și-a făcut cavou comun cu ei, la cimitirul din Craiova. Și-a pus fotografia și numele pe cruce. După numai două luni, a murit și el. Se spune, din bătrâni, că nu e bine să-ți pui numele pe cruce, că atragi mai repede moartea!”.

Un alt detaliu mai puțin cunoscut este legat de numele real al lui Petrică Mîțu Stoian. Maria a explicat că, deși numele de familie „Stoian” nu era trecut oficial în acte, artistul era cunoscut sub acest nume în lumea muzicală și provenea dintr-un neam de Stoieni. După deces, detalii despre identitatea sa reală au apărut în presă, iar familia a întâmpinat dificultăți în procesul de transfer al acestuia între spitale, pe fondul agravării stării sale de sănătate.

 „Nu era trecut și Stoian în buletin, deși noi ne tragem din neamul Stoienilor. De-abia când ziariștii au început să facă zarvă, și-au dat seama cine e, de fapt, pacientul lor, și au început să se agite mai mult.  Am vrut să îl duc la un alt spital, la Timișoara, de la Reșița, dar mi-au spus că trebuie stabilizat. Între timp, făcuse un preinfarct, se agravase situația. Vestea morții ne-a distrus pe toți”, a spus Maria Tărchilă.

Petrică Mîțu Stoian a murit pe 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani, în urma unor complicații medicale. Moartea sa a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și iubit, iar memoria sa este păstrată vie prin evenimentele comemorative și inițiativele de a-i onora moștenirea artistică.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: