Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dieta cu hrișcă – slăbește 5 kilograme în 10 zile!

Dieta cu hrișcă – slăbește 5 kilograme în 10 zile!

Dieta cu hrișcă - slăbește 5 kilograme în 10 zile!

Dieta cu hrișcă presupune să consumi doar hrișcă timp de 10 zile. Această dietă ajută atât pentru a slăbi cât și la detoxifierea organismului.

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este utilizată mai ales în Bucovina, ca ingredient tradiţional pentru sarmale.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Hrișca nu face parte din clasa cerealelor, ea fiind o plantă ierboasă înrudită cu rubarba.

Beneficiile consumului de hrișcă sunt multiple.

Aceasta are proprietatea de a menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale. Vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă previn cancerul. Hrișca menţine tânăr sistemul nervos, îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare. Hrișca previne accidentele vasculare, scade colesterolul, ţine sub control tensiunea arterială și previne apariţia pietrelor la bilă.
În plus, hrişca ține greutate sub control. Fiind bogată în fibre, acest aliment este recomandat în toate dietele, pentru că are efect diuretic.

Nu trebuie să consume hrișcă persoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afecţiune care constă în fotosensibilizarea acută a pielii. Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte albă trebuie să evite consumul de hrişcă. Acesta poate cauza probleme precum apariţia de pete roşii şi dureri sub formă de arsuri care persistă chiar şi 3-4 zile.

Dieta cu hrișcă

Puneți la înmuiat o cană de hrișcă în apă călduță și lăsați-o până dimineață. Dacă nu vă place gustul, o puteți amesteca cu lapte proaspăt sau kefir. Nu trebuie să adaugați niciun fel de sos sau condiment în amestec. Consumați un astfel de amestec in fiecare zi, timp de zece zile de câte ori vă este foame. Pentru a menține senzația de sațietate puteți consuma și fructe, însă fără să exagerați. Este foarte important ca în timpul dietei să consumați 2 litri de apă pe zi.

Nu este recomandat să urmați această dietă pe termen lung. Orice dietă care presupune consumul unor anumite alimente, excluzând alte categorii alimentare nu poate să ofere un stil de viață sănătos.

Trecerea la o alimentaţie normală se face treptat, evitând consumul de dulciuri şi făinoase în prima săptămână.

Dieta cu hrișcă este foarte populară și printre vedete. Una dintre vedetele de la noi din țară care au reușit să slăbească cu această dietă este Cristina Cioran. Aceasta a slăbit 10 kilograme urmând dieta cu hrişcă

„E o greutate fluctuantă, cu hrişcă am slăbit.
Mă lupt cu această situaţie cu care luptă un mapamond întreg. Am avut cu vreo 10 kilograme în plus, şi mi-a fost foarte greu să port această rochie. Am mâncat foarte puţin, hrişcă fiartă. Soţul îmi mai face şi lipie, dar dacă am poftă de dulce iau un cubuleţ de zahăr. Am ţinut regimul ăsta, cam o săptămână, dar am mai scăpat la dulceaţă. Ca să îmi vină rochia asta m-am abţinut de la mâncare vreo 5 zile”, a spus Cristina Cioran, într-o emisiune TV.

Citește și: Dieta Daneză – Slăbește 10 kg în 13 zile!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: