Redactia.ro
Home » Știri » Diferenţa dintre hepatita necunoscută şi boala Wilson. Medicul infecționist Cătălin Apostolescu, la ce să fie atenți părinții: „Atunci obligatoriu să se prezinte la medic”

Diferenţa dintre hepatita necunoscută şi boala Wilson. Medicul infecționist Cătălin Apostolescu, la ce să fie atenți părinții: „Atunci obligatoriu să se prezinte la medic”

Medicul infecționist şi manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti, Cătălin Apostolescu, a explicat pe larg care este diferența dintre hepatita cu cauză necunoscută şi boala Wilson. Iată la ce să ne așteptăm în următoarea perioadă.

Medicul infecționist Cătălin Apostolescu, manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti, a vorbit despre diferența dintre hepatita misterioasă şi boala Wilson.

Diferenţa dintre hepatita necunoscută şi boala Wilson

„În primul rând boala Wilson este o afecțiune genetică, caracterizată prin deficitul unei enzime care acționează la nivelul ficatului. Pe când această aşa zisă noua hepatită este deocamdată sub faza de alertă.

Prin urmare, OMS a emis un mesaj către medici să fie atenți, pentru că eram obișnuiți cu hepatitele produse de virusurile primordiale notate cu majuscule de la A la E.

Dar nu trebuie uitat că există o serie de virusuri secundare hepatitice: herpes virusurile, adenovirusurile, virusul rujeolic, virusul varicelii.

Practic, toate virusurile pot afecta ficatul într-un grad mai mic sau mai mare.

Este adevărat că la o mare parte din cazurile cu hepatită aşa zisă misterioasă a fost identificat adenovirus. La o parte din ele a fost identificată şi asocierea cu SARS-CoV-2.

Prin urmare, în momentul de faţă ne aflam într-o situaţie epidemiologică de alertă, nu de îngrijorare”, a explicat dr. Cătălin Apostolescu, la News Hour with CNN de la Antena 3..

Dr. Cătălin Apostolescu: la ce trebuie să fie atenți părinții

„În momentul în care copilul prezintă nişte simptome gastro-intestinale şi dacă începe şi se îngălbenește sau începe să aibă urina colorată ca berea brună atunci trebuie obligatoriu să se prezinte la medic.

Alerta pe care o avem în aceste zile este justificată prin faptul că timp de doi ani de zile datorită măsurilor de precauție pe care le-am luat împotriva SARS-CoV-2 o groază de alte virusuri au avut circulația blocată.

Acum când virusul SARS şi-a redus incidența, celelalte virusuri încep să-şi reia activitatea.

Prin urmare, nu mai e nimic surprinzător că încep să apară foarte multe viroze sau alte afectări date de virusuri cum ar fi hepatită, miocardită sau chiar encefalită. Ne așteptam la asta într-un viitor apropiat”, a mai precizat dr. Cătălin Apostolescu de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti, prin intervenția sa la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: