Redactia.ro
Home » Știri » Digi RCS RDS, Vodafone și Orange sunt în război! Toți clienții au de suferit

Digi RCS RDS, Vodafone și Orange sunt în război! Toți clienții au de suferit

În peisajul dinamic al telecomunicațiilor din România, un recent conflict între gigantul Digi RCS RDS și operatorii de telecomunicații Vodafone și Orange a escaladat, având în centru calitatea retransmisiei canalului de știri Digi24. Această dispută a captat atenția Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), evidențiind tensiunile dintre acești actori importanți pe piața de telecomunicații și impactul asupra clienților, care se află în situația nefericită de a suferi consecințele acestei lupte pentru calitatea serviciilor.

În timp ce acuzațiile și negările se succed, clienții rămân principalele victime ale acestui impas. Calitatea slabă a retransmisiei Digi24 în rețelele Vodafone și Orange afectează direct experiența lor de vizionare, punându-i în situația neplăcută de a naviga într-un peisaj media fragmentat și de a suporta consecințele unei dispute care pare să se prelungească fără o soluție imediată la orizont. Această situație subliniază importanța unei abordări centrate pe client în industria telecomunicațiilor, unde calitatea și fiabilitatea serviciilor ar trebui să primeze în fața oricăror rivalități comerciale.

Digi RCS RDS, Vodafone și Orange sunt în război

Digi RCS RDS a adresat o plângere oficială CNA, reclamând calitatea inferioară a transmisiei canalului Digi24 în rețelele Vodafone și Orange. Principalul punct de discordie se concentrează asupra modului în care cele două companii preiau semnalul Digi24, Digi acuzând că acesta ar fi captat „din surse necunoscute” de pe satelit, ceea ce ar afecta calitatea semnalului primit de către telespectatorii abonați la serviciile Vodafone și Orange.

„Încă de la momentul sesizărilor primite, s-a purtat o corespondenţă bogată pe această temă. În cadrul acestor discuţii am reiterat inclusiv faptul că reclamata trenează de foarte mult timp şi nu dorim altceva decât ca ambele societăţi să preia şi să retransmită semnalul Digi 24 prin cablu digital, în ambele formate de emisie puse la dispoziţie SD şi HD, similar cu celelalte programe de ştiri retransmise. Deoarece până în prezent nu s-a produs nici o modificare, solicităm CNA să verifice cele reclamate şi să dispună măsurile necesare pentru remedierea acestei situaţii”, se arată în reclamația Digi citată de Pagina de Media.

Ce au răspuns companiile Vodafone și Orange

Răspunsul celor acuzați nu a întârziat să apară. Reprezentanții Vodafone și Orange au negat categoric intervenția asupra semnalului canalului Digi24, subliniind conformitatea cu procedurile standard de retransmisie. Orange a adăugat că transmite Digi24 atât în format SD (definiție standard) cât și HD (înaltă definiție), dar alege să ofere versiunea SD clienților pentru a maximiza accesibilitatea. De asemenea, Orange a menționat o problemă tehnică anterioară, comunicată către Digi, care a fost soluționată în decembrie, subliniind eforturile de a menține o colaborare transparentă și eficientă.

Pe de altă parte, Vodafone a clarificat că semnalul Digi24 a fost preluat prin echipamentele instalate inițial de RCS RDS, negând orice modificări deliberate care ar putea afecta calitatea transmisiei. Compania a mai indicat că a solicitat preluarea semnalului dintr-o nouă sursă, planificată să fie implementată, demonstrând deschiderea către îmbunătățirea serviciilor oferite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: